Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-12-2006, 12:52   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'ta yine bildik senaryo!

Click the image to open in full size.

Siyah-Beyazlı kulübe 2004 yılında başkan seçilmesine rağmen iki yılda 4 teknik adamla görev yapan Demirören, şimdi de Tigana'nın biletini kesmek üzere!

Özellikle Süleyman Seba döneminden sonra Siyah-Beyazlı kulüpte adeta klasikleşen senaryo yeniden vizyona girmek üzere. 100. yılda elde edilen şampiyonluktan sonra bir türlü istenilen başarıyı ve istikrarı yakalayamayan Beşiktaş yönetimi, şimdi de Tigana'yı göndermenin çarelerini arıyor.

Fransız çalıştırıcının Türkiye Kupası'nda oynanan Gençlerbirliği maçı sonrasında medya mensuplarına kulüp içinde yaşanan para krizini sızdırması üzerine Başkan Demirören ve kurmayları, bildik operasyon için düğmeye bastı. Yaklaşan kongre öncesi Tigana'nın ağır ithamları karşısında şoke olan Demirören'in, yakın geçmişte yaptığı, "Del Bosque'yi göndermekle hata ettim." itirafına rağmen Fransız hocanın biletini de kesmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Göreve geldiği günden bu yana sayısız transferlere imza atıp hemen hemen her sezon iki teknik direktör değiştiren ancak Siyah-Beyazlı camianın beklentilerini bir türlü karşılayamayan Başkan Demirören ve çalışma arkadaşlarının takımı yeni yılda hangi teknik adama emanet edeceği ise merak konusu.

İlk piyango Lucescu'ya vurmuştu!

Demirören ve ekibi, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk neşteri 100. yılda Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan Lucescu'ya vurdu. Göreve gelir gelmez Rumen teknik adamın işine son veren Demirören, Real Madrid'in ünlü hocası Del Bosque'yi takımın başına getiriyordu. Real Madrid'de büyük başarılara imza atan İspanyol teknik adam, geniş yetkilerle donatılmasına rağmen sadece 232 gün görevde kalabildi. Del Bosque ile yaşanan hayal kırıklığının ardından apar topar takımı Rıza Çalımbay'a emanet eden Demirören, camiadan gelen tepkileri de frenliyordu.

Ancak Çalımbay'ın Beşiktaş'taki serüveni de pek uzun sürmedi. Demirören'in, 'Ben gidersem, Rıza da gider.' söylemleriyle destek verdiği Atom Karınca, olaylı bir şekilde görevini Mehmet Ekşi'ye bırakmak zorunda kalıyordu. Siyah-Beyazlı yönetim, geçici olarak teknik patronluğa getirdiği Ekşi'den sonra Jean Tigana'yla büyük umutlarla el sıkıştı. Tigana ile de ufak tefek sürtüşmeler yaşayan Demirören ve ekibi, her şeye rağmen Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı müzesine götürmeyi başarıyordu.

Ancak Fransız hocanın takımı UEFA Kupası'nda yoluna devam ettirememesinin yanı sıra sık sık tazminatını gündeme getirip kulübün borç batağında olduğunu ima etmesi yönetimin sabrını taşırdı. İşte Beşiktaş'ta yaşanan son gelişmeler büyük ihtimalle yeni bir teknik direktör operasyonunun yapılacağının sinyallerini verirken, Siyah-Beyazlı camia ise adeta karanlığa kanat çırpan Kara Kartal'ın bir an önce toparlanmasını istiyor.

YILDIRIM DEMİRÖREN DÖNEMİNDEKİ TRANSFERLER

Teknik Direktör Vicente Del Bosque:

Çağdaş Atan, Okan Buruk, Tayfun Korkut, Fatih Sonkaya, Mustafa Doğan, Murat Şahin, Ali Güneş, Veysel Cihan, İbrahim Akın, İbrahim Toraman, Berkant Göktan, Koray Avcı, Ahmet Dursun, Juanfran, John Carew.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay:

Adem Dursun, Ali Tandoğan, Volkan Ünlü, Güven Kocabal, Kürşat Durmuş, Ailton, Kleberson, Youla.

Teknik Direktör Jean Tigana:

Tomas Jun, Bobo, Gökhan Güleç, Burak Yılmaz, Marcio Nobre, Matias Delgado, Ricardinho, Vedran Runje, Fahri Tatan, Serdar Kurtuluş, Baki Mercimek.

[NE DEDİLER?]

Tigana köşeye sıkıştı

Tigana'nın kulüpte ödemelerin yapılmadığı ve Brezilyalı futbolcuların ülkelerinden dönmeyebileceği konusunda basına yaptığı açıklamalar hiç hoş değil. Beyanatı verdikten sonra ülkesine gitti. Bunun hesaplaşması yapılacaktır. Başkanımız ve Murat Aksu olayın üzerindeler. Tigana'nın 10 günlük dönüş sürecinde sıcak gelişmeler olacak. Zaten yabancı antrenörlere her zaman karşıyım. İyi diyalog kurulabilecek bir Türk hocayla 3-4 yıllık programlar yapılmalı. Özümüze dönmeliyiz. Biz bunu Rıza hocayla yaşadık. Ama Beşiktaş bunu tekrar denemeli.

Sinan Vardar, Beşiktaş yöneticisi

Yerli koordinatör şart

Şu anda Beşiktaş'ta teknik adam değişikliğine gidilmesi faydadan çok zarar getirir. Teknik direktörlere sabır gösterilmeli. Aslına bakarsanız Tigana'nın gönderilmesi olasılığında bu maç sonuçlarından çok başka konularla ilgili olur. Del Bosque yollanıp biz geldiğimizde ikinci yarıda sadece 1 yenilgi aldık. Çünkü takımı tanıyorduk.Benim şahsi tercihim yerli teknik adam. Samet Aybaba olabilir mesela. Benim sürekli savunduğum bir kurgu var. Rasim Kara, Samet Aybaba gibi büyüklerimiz futbol koordinatörü olmalı. Bu sistem Beşiktaş'ı başarıya götürür.

Rıza Çalımbay, Ç.Rize Teknik Direktörü

Asıl sorun yönetimde

Devre arasında teknik adam değişikliği sorunları çözmez. Çünkü onun yerine gelecek teknik direktör de kendisiyle birlikte çuval dolusu oyuncu transfer edecek. Ama Tigana yollanırsa Beşiktaş % 100 kazançlı çıkar. Kim gelirse gelsin Tigana'dan daha kaliteli işler yapar. Bana şu an takımda 1 tane formda oyuncu gösteremezsiniz. En azından gelecek sezonun temelleri atılmalı. Eğer Tigana gönderilirse yerli teknik adamdan yana tercih kullanılmalı. Aslında bunu şu anki yönetime sormanız lazım. Her şeyi mükemmel idare eden yönetim bunu da halleder!"

Rasim Kara, Beşiktaş eski çalıştırıcısı

Kaynak : ZAMAN
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla