Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-04-2006, 07:42   #101
kyros06
 
kyros06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mavuba Kartal'a

Mavuba Kartal'a

Transfer çalışmalarını tam gaz sürdüren Beşiktaş, Bordeaux formasını giyen Rio Antonio Mavuba'yı da yakın takibe aldı. Mavuba'ya Fransa'da "Yeni Tigana" gözüyle bakılıyor.

***

Rota Mavuba

Fransız hoca, ülke basınının "Yeni Tigana" olarak lanse ettiği 22'lik Rio Mavuba için devrede 2003 yılında Bordeaux'nun A takımına yükselen genç yıldızın 2009 yılına kadar anlaşması var.

Beşiktaşyönetimi, Tigana'nın raporu doğrultusunda yabancı transfer harekatını sürdürüyor. Fransız hocanın özellikle orta sahada forma giyebilecek genç ve gelecek vadeden yabancı arayışları sonrasında Rio Mavuba isminde karar kıldığı öğrenildi. Fransa basınının "Yeni Tigana" olarak gösterdiği Mavuba için tecrübeli teknik direktörün, "Çok genç ve yetenekli. Onu alırsak, büyük çıkış yaparız" dediği ifade edildi.

FRANSA'NIN SÜPERSTARI
RioMavuba tekniği, hızı ve yeteneğiyle Beşiktaş'ın hocası Tigana ile özdeşleştiriliyor. Genç oyuncusu, hem savunma hem hücumda orta sahayı zenginleştiren bir isim. Angola doğumlu 22 yaşındaki futbolcu, üç kez Fransa Milli Takımı'nda oynadı. 2003 yılında A takımına yükseldiği Bordeaux'da ilk sezonunda 20, geçen yıl ise 38 maçın tümünde görev yaptı. Bu sezon 34 maçta oynayan genç oyuncunun Bordeaux ile 2009 yılına kadar sözleşmesi var

kaynak:fotomac
kyros06 Ofline