Gelecegi düsünüyorum
Siyah beyazli takima geldigi günden bu yana yönetimin de destegi ile takimda operasyon yaptigini kaydeden Tigana, Abeda ile yaptigi görüsmede su ifadelere yer verdi:
"Besiktas’a geldigim ilk gün baskan ve yönetim kurulu ile yaptigimiz toplantida ileriye yönelik çalismalarimiz ve projelerimizi konustuk. Ilk iki yil Besiktas’in basarisindan ve sampiyonlugundan bahsedilmedi. Hatta sampiyonluk istenmedi. Geçen sezon Fenerbahçe’ye iki gol atan Sergen ile kaleci Cordoba, Tümer, Okan, Ahmet Hassan gibi oyunculari göndererek genç bir ekip olusturup, gelecege yönelik çalismalar içine girdim."
Besiktas’in yeniden yapilanma projesinde yönetim kurulundan istedigi tüm oyuncularin kadroya dahil edildigini söyleyen Tigana sözlerini söyle sürdürdü:
"Besiktas’ta yasli oyuncular ile isim olmadigini söyledim ve gelecek vaadeden yildizlari, Ikinci Lig’den Burak ve Serdar Kurtulus’u aldirdim. Avrupa’daki tüm kulüplerin pesinden kostugu Arjantinli orta saha oyuncusu Delgado’yu Besiktas’a kazandirdim. Iddia ediyorum, Delgado gönderdigim Sergen’den daha fazla özellikleri olan oyuncu. Ancak sabretmek gerek. Geçirdigi sakatliklar yüzünden sezon basindan bu yana bir türlü istenilen performansi gösteremedi."
Ne olursa olsun istenmedigi yerde kalamayacagini da sözlerine ekleyen Tigana, "Baskan Yildirim Demirören iki gün Paris’te beni ikna etmek için ugrasti. Yöneticiler benden takimi gençlestirmemi istediler. Ancak takim sezon basinda istikrarsiz olunca elestiriler basladi. Gençlerbirligi maçi sonrasinda havaalaninda yaptigim konusma yönetimin hosuna gitmemis. Yönetim kurulu benimle çalismak istemeyebilir. Çünkü olaganüstü kongrede üyelerine hesap verecek. Ben profesyonel bir teknik adamim. Avrupa’da bir çok takim pesimdeyken Türkiye’ye geldim. Istemezlerse yapacak bir seyim yok" dedi.
Kaynak: Hürriyet |