Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-04-2006, 13:44   #1
Nehir
Dişi Kartal
 
Nehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Demirören, "Süper transferler yapacağız"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, "Bu gidişle Galatasaray şampiyon olur" şeklindeki sözlerinin ardından yapılan spekülasyonlarla ilgili olarak, "Beşiktaş takımı benim söylemim nedeniyle Galatasaray'a maç mı verir? Ben bir insan olarak düşüncemi söyledim. Bu başka taraflara çekilmemeli” dedi.
Click the image to open in full size.
Yıldırım Demirören, siyah-beyazlı kulüple ilgili yayın yapan aylık Serencebey Gazetesi'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, önümüzdeki sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Beşiktaş'ın beklentisi her zaman için şampiyonluktur. Savaşan, kalbi ile oynayan, forması için mücadele eden, genç bir takım yaratacağız. Şampiyon olamasak bile, sahada seyircinin iftihar edeceği bir takım oluşturmak istiyoruz. Hocamız Türkiye genelinde araştırma yapıyor. Fatih Terim ve milli takım teknik heyetiyle de görüş alışverişinde bulunarak genç futbolcuları belirledi. Bunların 3-4'üyle de ön protokol yaptık. Beşiktaş taraftarı şampiyonluk ister, ama öncelikle sahada mücadele eden bir takım istiyor."

Demirören, yabancı transferiyle ilgili bir soruya, "Hocamız, orta saha, santrfor ve defansın göbeğine yabancı oyuncu düşünüyor. Yerliler bittikten sonra, yabancı oyuncu transferini de yapacağız. Kalbi ile koşan mücadele eden bir takım yaratacağız" diye cevap verdi.

"FUTBOL HARİÇ YÖNETİM BAŞARILI"

Kulüp yönetim kurulunu futbol hariç başarılı bulduğunu kaydeden Demirören, "Yapmak istediğimiz, ama yapamadığımız, bizim yaptığımız ama kamuoyu tarafından beğenilmeyen eksiklerimiz olmuştur. Futboldaki başarısızlık bugünün başarısızlığı değil. Bir çöküşün toparlanma dönemi. Yönetim olarak geldiğimizde çöküşü bir an evvel toparlamak için bir şeyler yaptık, ama yanılmışız. Onun için gençlerle iyi mücadele eden bir takım yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

Hem futbol şubesinde, hem de kulüp içinde profesyonelliği devam ettirmek istediklerini vurgulayan Demirören, "Zaten futbol şubesini kaldırdık. Futbol şubesi başkana bağlı olacak. Ben de oraya yetkili bir menajer arkadaş atayacağım. Profesyonel bir şekilde bu işleri yürüteceğiz" şeklinde konuştu.
"Şu anki tecrübenizle ilk geldiğiniz zamanda olsanız neyi yapmazdınız" sorusuna Demirören, "Bir anda, o kadar hızlı şampiyonluğu kovalayan bir takım yaratmak için mücadele etmezdim. Çünkü seçim zamanı kötüydü. Daha temkinli gitmemiz gerekiyordu" diye yanıt verdi.

"BEŞİKTAŞ, BENİM SÖYLEMİM NEDENİYLE MAÇ MI VERİR"

Demirören, Beşiktaş'ın hakkını yedirmemek için her türlü mücadeleyi yapacaklarını kaydederek, şöyle devam etti:
"Bunu başından beri yapıyorum. Bazen verdiğim beyanatlar ters yerlere çekiliyor. Bizim en büyük eksiğimiz; kamuoyunda desteği Beşiktaşlılardan alamıyoruz. (Fenerbahçe'nin her istediği olmayacak) dedim, (İyi bir şey oldu mu ses yok, onların istediği olmadı mı kavga ortamı. Buna izin vermeyeceğim) dedim. Sonra (Kim şampiyon olur) dediler. (Bu gidişle Galatasaray olur) dedim. Sonra bir açıklama çıktı, (6 yabancıyı istemediniz, 3 kulüp toplandınız federasyona gittiniz) diye. Ben federasyon başkanıyla konuşmadım, hiçbir başkanla da görüşmedim. Ben zaten 2 ay evvel 6 yabancının değişmesini istemediğimi beyan ettim. Kimse bunu kullanmadı. Beşiktaşlı bile bizim savunduğumuza sahip çıkmadı. Beşiktaş takımı benim söylemim nedeniyle Galatasaray'a maç mı verir? Ben bir insan olarak düşüncemi söyledim. Bu başka taraflara çekilmemeli."

TIGANA'YA VERİLEN ÜCRET

Teknik direktör Jean Tigana'ya verilen ücretin yüksek olduğu ile ilgili bir soruya Demirören, "Avrupa'dan getirdiğiniz, Tigana seviyesindeki hocaların maaşları aynı düzeydedir. Tigana'dan çok memnunum. En sevdiğim özelliği gençlere önem vermesi. Türkiye'nin düşünmediği Gökhan Güleç'i buldu. Türkiye bilmiyordu. Birkaç oyuncu daha var, onlar da çıkacak" diye yanıt verdi.

"TRANSFER KOMİTESİ KURULMAYACAK"

Demirören, yapılacak transferler için bir transfer komitesinin kurulmayacağını belirterek, "Bunu kaldırdım ve tamamen kendime bağladım. Transferi hoca ile ben yapacağız" dedi.
Takımdaki arkadaşlığın zayıfladığıyla ilgili bir soruya Demirören, "3 sene futbol şube sorumluluğu yaptım. Takım içinde anlaşamayan oyuncu olmayacak diye bir kaide yok, ama kimse olayı sahaya yansıtmaz. İbrahim Toraman ile Çağdaş'ın olayı sadece kendi kalesine gol attığı içindir. Bu futbol içinde tartışılır. Arkadaş arkadaşa kızıyorsa bu takım ruhudur, kavga değildir" şeklinde konuştu.
Demirören, Fenerbahçe ile yapacakları Fortis Türkiye Kupası final maçına kısa bir süre kala Cordoba'nın gideceği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ve bu oyuncuyu demoralize etmek amacıyla yapıldığını öne sürdü.

"ULUSOY'UN BİR SUÇU YOK"

Beşiktaş'ın 2004 sezonunda kaçan şampiyonluğunun nedeni olarak gösterilen Haluk Ulusoy'u neden seçimlerde desteklediği ile ilgili bir soruya ise Demirören, şu yanıtı verdi:
"Sayın Ulusoy'un birebir kaçan şampiyonlukta bir ilgisi yok. Kaçan şampiyonlukta o kadar çok taşlar var ki. Bunlardan biri de o federasyon içindekiler olabilir, ama sayın Ulusoy kesinlikle olamaz. Ulusoy'u desteklememin nedeni, çıkan adaylar içinde Türk futbolunu iyi idare edeceğine inanmamdır. Ayrıca akrabamdır, desteklememden daha normal bir şey olamaz."


Kaynak: www.bjkhaber.net

Konu Nehir tarafından (27-04-2006 Saat 13:48 ) değiştirilmiştir..
Nehir Ofline