Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-12-2006, 10:57   #1
Nehir
Dişi Kartal
 
Nehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Biberli ekmek

Click the image to open in full size.




malzemeler:

  • 2 adet ekmek hamuru
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • yarım yemek kaşığı salça
  • pulbiber
  • 150-200g beyaz peynir
  • susam
hazırlanması:
  1. büyük yuvarlak borcamı yağlayın. 2 ekmek hamurunu karıştırıp borcama yayın. yayarken hamur geri ortada toplanabilir. siz yine de bir elinizle ortasına bastırıp diğer elinizle hamuru kenarlara doğru genişletin. açık kalan yerler olursa sorun değil kabarınca çok belli olmayacak.
  2. fırını 200C'ye getirin. yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. pulbiberi ve ezilmiş peyniri ekleyin. altını kapatıp susamı ekleyin. bir kaşıkla bu karışımı borcamın üzerine yayın.
  3. borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin. yarım saat sonunda borcamın kenarındaki hamur kızarmaya başlayacak. süreyi buna göre de ayarlayabilirsiniz.
  4. ekmeğiniz pişince soğumadan servis yapın. ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız! teşekkürler gülay hanım.
Angehängte Grafiken
Dosya tipi: jpg peynirli_ekmek.jpg (50,6 KB (Kilobyte), 5x kez indirilmiştir)
Nehir Ofline   Alıntı ile Cevapla