Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-12-2006, 14:57   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
2 DVD Sadece 1 Saniyede İndi..!

Gelecek için yapılan planlar yavaş yavaş gerçekleşmeye devam ediyor. Siemens, 100 mil uzaklıktaki bir bilgisayara bir saniyede ne kadar veri gönderdi dersiniz? İşte rekor!


Geleceğin ağ yapıları için çalışmalarını sürdüren Siemens, yeni bir rekora imza atarak geniş bant internet için de yeni ufuklar belirlemiş oldu. Siemens, 100 mil uzaklıktaki bir bilgisayara tek fiber optik kablo ile bir saniyede 107 Gigabit veri göndermeyi başardı.

Nasıl işliyor?

Siemens'in geliştirdiği yeni veri işleme sistemi, verileri fiber optik kablodan geçirirken ve alırken elektriksel olarak işleme tabi tutuyor. Var olan sistemde yüksek miktardaki veri, optik olarak işlendikten sonra bölünerek gönderiliyor ve alınırken de bu veriler birleştirilip elektriksel olarak işleniyor.

Yüksek hız, daha ucuz olacak

Yeni rekorun yapısına dayanarak eski sistem, hem hızdan kaybetmek hem de daha fazla maliyet anlamına geliyor. Amerika'da gerçekleştirilen test, Micram Microelectronic, Fraunhofer Institute for Telecommunications ve Eindhoven Technical University ile beraber gerçekleştirildi.

2011'de uçuyoruz

Bu yapının standartlaşması ve piyasaya sürülmesinin en erken 2011 yılında olacağı da söylenenler arasında.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla