Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-12-2006, 15:42   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow En Anlamlı Yılbaşı Hediyeleri

Hediye paketini açtığında karşısındakinin gözündeki pırıltıyı görmek herkesin hayalidir, ama hediye seçmek zor iştir. Yılbaşında hem sevdiğiniz kişiyi hem de, yaptığınız yardımla, kendinizi mutlu edebilirsiniz. Nasıl mı?


Yılbaşında UNICEF'ten alınacak bir kart unutulmuş çocuklara katkı sağlayabilir, LÖSEV'den seçilen bir hediye bir çocuğa umut olabilir. TEMA kartları ise, doğaya bir ağaç daha kazandırabilir. Ya da Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye'nin (WWF) panda baskılı tişörtleri, kupaları ve ayraçları doğa koruma çalışmalarına destek verebilir.
Hediye paketini açtığında karşısındakinin gözündeki pırıltıyı görmek herkesin hayali... Bu hediyelerin, yardıma muhtaç insanları da sevindirmesi mümkün. Ya da korumaya muhtaç olan doğayı... Bunun için, küçük yardımlarla yaşama biraz daha tutunan insanların hazırladığı birbirinden güzel tebrik kartlarını ve hediyelik eşyaları görmekte fayda var.
BİR KART HAYAT KURTARABİLİR
2. Dünya Savaşı'nın ardından, savaştan etkilenen çocuklara yardım sağlamak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 60. kuruluş yılını kutluyor. UNICEF'in 1950 yılından bu yana satışını sürdürdüğü tebrik kartları fikri, Çek bir çocuğun, yardımlara teşekkür etmek için UNICEF yetkililerine gönderdiği cam üzerine yaptığı ve çocukları el ele oynarken gösteren resimden doğdu. Ünlü fotoğrafçıların fotoğraflarının da kullanıldığı tebrik kartlarının yanı sıra UNICEF'in hediyelikleri arasında birbirinden güzel mumlar, yılbaşı süsleri, çeşit çeşit ajandalar, dünyanın çeşidi bölgelerinde çekilmiş fotoğrafların kullanıldığı takvimler, not defterleri, kırtasiye ürünleri, fotoğraf çerçeveleri, tişörtler ve oyuncak hayvanlar bulunuyor.
BİR ÇOCUĞA UMUT OLMAK
Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan (LÖSEV) alınacak hediye ile bir çocuğa umut olunabilir. LÖSEV'in Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, "Bu yıl daha fazla çocuğu kucaklamamız için yardımseverlerin desteğine çok daha fazla ihtiyacımız var" dedi. Yıllar önce "Bir Kart Bir Yaşam" sloganıyla yola çıkan Vakıf, ünlü ressamların eserlerinin kullanıldığı tebrik kartlarının yanı sıra lösemili çocuklar ve annelerinin tasarımlarından oluşan çorap ve eldiven gibi hediyelik eşyaları da yardımseverlerin beğenisine sunuyor. Hediyelikler arasındaki bez bebekler özellikle çocukların ilgisini çekiyor.
TEMA'NIN YILBAŞI ÖNERİLERİ
Güzel dilekleri doğanın eşsiz güzelliklerini yansıtan koleksiyonlardan oluşan TEMA kartlarıyla da iletmek mümkün. Türkiye genelinde toplam 66 ağaçlandırma projesi üzerinde çalışan ve bugüne kadar yaklaşık 3570 hektar alanda 4 milyon 111 bin fidan dikilmesini sağlayan TEMA Vakfı, özellikle erozyona maruz bölgelerde, kaybolan yeşil örtünün, yaban hayatının ve ekolojik dengenin yeniden kazandırılmasına katkı sağlıyor. Bu kapsamda en az 2 bin fidan dikerek sevdiklerinin adına hatıra ormanı oluşturma olanağına da sahip olunabiliyor.
PANDALAR DA İLGİ BEKLİYOR
Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye'nin (WWF) çalışmalarına destek olmak isteyen yardımseverler ise geliri tamamen vakfın doğa koruma çalışmalarına ayrılan hediyelik eşyalardan satın alabilir.
YA SOKAK ÇOCUKLARI?
Türkiye Sokak Çocukları Vakfi'nın logosunu taşıyan hediyelikler, yardıma muhtaç çocuklara umut olabilir. Vakfın internet sayfasında şu çağrıda bulunuluyor: "Sokakta yaşamak zorunda kalan çocukların evleri sokaklar... Onların sorunlarına çözümler getirmeyi hedefleyen Türkiye Sokak Çocukları Vakfi'nın logosunu taşıyan kupa, takvim ve çocukların kendi yaptıkları resimlerin kullanıldığı kartları satın alarak çocuklara sevginizi sunabilirsiniz."
ÖZÜRLÜLERE UZANACAK BİR EL
Özürlüler Vakfı da Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan özürlülerin hayalinin "sıradan bir yaşam sürdürmek" olduğunu vurguluyor. Özürlülerin engelsiz bir yaşama kavuşmalarına yardımcı olabilmek için hazırladıkları hediyelerden birini seçmek yeterli. AA
EĞİTİME DESTEK
Yeni yılda alman hediyeler ile çocukların eğitim desteği almasına da katkıda bulunmak mümkün. Bunun için, sevdiklerinize Eğitim Gönüllüleri Vakfi'nın yeni yıl için hazırladığı ilgi çekici ürünleri hediye etmeniz yeterli oluyor.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla