Beşiktaş'ın transfer harekatı sürüyor | | Ligde beklentisi kalmayan, bu sezonun tüm umutlarını da F.Bahçe ile oynanacak Fortis Türkiye Kupası finaline bağlayan Beşiktaş'ta yönetim transfer için dört koldan harekete geçti. Siyah-beyazlılarda ilk çalışma, kale için yapılıyor. Yönetim, Cordoba'nın ayrılması halinde Fransa'nın Nantes takımının başarılı kalecisi Mickael Landreau'ya teklif yapacak. 100. yıldaki şampiyonluktan sonra zaman zaman tartışılan ve sezon sonu ayrılmak istediği de konuşulan Cordoba'nın alternatifini arayan teknik direktör Tigana'nın Landreau'yu bulduğu öğrenildi
10 yıldır Nantes'ta
Fransız hocanın daha önce "Cordoba yetenekli bir kaleci ama yaşı da ilerledi. Sık sakatlanıyor. Önümüzdeki sezon riske girmek istemiyorum" demesinin ardından kaleci konusunda araştırma yaptırdığı ortaya çıktı. Tigana'nın, oyuncu transferlerinde kendisine çok güvendiği Richard Bortelli'den Fransa'dan kaleci talep ettiği, Bortelli'nin de 10 yıldır Nantes'in kalesini koruyan Landreau'yu tavsiye ettiği öğrenildi. Bortelli'nin 1.84 boyunda olan 27 yaşındaki file bekçisini birçok kez izlediği ve çok beğendiği belirtildi.
Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan başarılı kaleci için Celtic başta olmak üzere birçok Avrupa kulübünün devreye girmesinin sorun yarattığı, Tigana'nın Fransız kaleci ile görüşüp kendisini iknaya çalışacağı ifade edildi.
Bunun dışında yabancı transferi konusunda bir başka isim de Bordeaux'lu Antonio Mavuba. Menajerlerin kendisine önerdiği Mavuba'yı da yardımcısı Bortelli'ye izleten Tigana'nın, gelen olumlu rapor üzerine 22 yaşındaki oyuncuyu orta saha oyuncuları arasındaki listenin başına aldığı öğrenidi.
bjkhaber.org
__________________ Bazı ölümler uzun, Bütün hayatlar ÇARŞI'ymış!!!! |