Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-04-2006, 20:32   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Süreyya Ayhan'ın kaderi Elvan'a bağlı

Doping kontrol sürecini bozduğu gerekçesiyle aldığı 2 yıllık cezası 7 Ağustos'ta sona erecek olan milli atlet Süreyya Ayhan'ın Avrupa Şampiyonası'nda piste çıkıp çıkamayacağı belirsizliğini koruyor. Ayhan için yapılan“Wild Card” başvurusuna "olur" çıkmadı. Şimdi EAA'dan iyi bir haber bekleniyor. Eğer “Wild Card” çıkmazsa, milli atletler Binnaz Uslu ve Elvan Abeylegesse'nin İsveç için 1500 metreye kayıt yaptırmamaları gerekiyor.

Milli atletin, cezasının sona ereceği gün başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda 1500 metrede yarışabilmesi için federasyonun Avrupa Atletizm Federasyonu'na (EAA) yaptığı başvuruya EAA yönetimi çekimser yaklaşınca, Türk atletler Binnaz Uslu ve Elvan Abeylegesse'nin İsveç'te aynı mesafeye girip girmeyecekleri önem kazandı.
EAA Başkanı Hansjorg Wırz, Göteborg'da yapacakları toplantı öncesi, Ayhan'ın Avrupa Şampiyonası'nda koşabilmesi için Türkiye'nin talep ettiği “Wild Card”ı sadece Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) verebileceği şeklinde görüş belirtti.

EAA'nın Göteborg'da yapacağı toplantıda, Süreyya Ayhan dosyasının gündeme alınmayacağı öğrenildi. EAA'dan konuyla ilgili yaptığı başvuruya hala resmi cevap alamayan Türk federasyonu yetkilileri, kendilerine acil yanıt verilmesi için Avrupa federasyonuna yazılı bir mesaj gönderdi.

USLU VE ABEYLEGESSE'NİN ROLÜ

Süreyya Ayhan'ın EAA'dan “Wild Card” alamaması durumunda, milli atletin İsveç'te piste çıkabilmesi için Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Binnaz Uslu ve Elvan Abeylegesse'nin 1500 metreye kayıt yaptırmamaları gerekiyor.

Avrupa Şampiyonası barajını geçmesi için cezası nedeniyle yarış koşma şansı bulunmayan Ayhan, Türkiye, şampiyonaya bu mesafe için tek sporcuyu kayıt ettirirse piste çıkabilecek.

Bu uygulama için de milli atletler Uslu ve Abeylegesse'nin, 1500 metreye katılmamaları gerekiyor.

ARAYIŞLAR SÜRÜYOR

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, şampiyonada mücadele edecek sporcularıyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Terzi, Süreyya Ayhan'ı Avrupa Şampiyonası'nda yarıştırmak istediklerini ve bunun için çalışmalarının ulusal ve uluslararası boyutta sürdüğünü ifade etti.

SEVÜKTEKİN: BİR ARAYA GELMEMİZ LAZIM”

Binnaz Uslu'nun Antrenörü Yahya Sevüktekin, Antalya'da kampta bulunduklarını belirterek, Uslu'nun performansının orta mesafelerde iyi olduğunu söyledi.
Şu anda çalışmalarını 800 ve bin 500 metre üzerinde yaptıklarını belirten Sevüktekin, “Ben sporcumun performansına göre hareket etmeliyim. Diğer sporcuların ne yapacağını şu anda bilmiyorum. Bu nedenle Süreyya Ayhan'ın Antrenörü Yücel Kop, Elvan Abeylegesse'nin Antrenörü Ertan Hatipoğlu ile biraraya gelerek, Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda karar vermemiz lazım” diye konuştu.

HATİPOĞLU: “SÜREYYA BİZİM KIZIMIZ”

Elvan Abeylegesse'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu, konuyla ilgili olarak, “Türkiye için ne gerekiyorsa onu uygularım” dedi.

Süreyya Ayhan'ın önünü tıkamasının söz konusu olamayacağını vurgulayan Hatipoğlu, “Süreyya bizim kızımız” diye konuştu.



Kaynak: www.hurriyet.com.tr Click the image to open in full size.
xarizma Ofline