Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-04-2006, 20:43   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Minderde kura skandalı

Moskova’daki güreş şampiyonasında ilk kez yürürlüğe giren bilgisayarlı kura çekimi tam bir fiyaskoya dönüştü. Sporcumuz Mahmut Altay’ın rakibi 3 kez değiştirildi.

MOSKOVA’da bugün başlayacak Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası kura çekimi sırasında tam bir skandal yaşandı. Kura çekimini bilgisayar ile yapan Rusların bazı uygulamaları kafaları karıştırdı. Bazı ülke yöneticileri bilgisayarlı kura çekimi sırasında çeşitli oyunlar oynandığını iddia ederek, Ruslar’ın eşleşmeleri istekleri doğrultusunda yaptıklarına dikkat çekildi.

74 kiloda Mahmut Altay’ın kura çekimi sırasında sıra Rus güreşçiye geldiğinde bilgisayar bozuldu. 4 saatte arıza giderilirken, eşleşmeler değişti. 60 kiloda Bünyamin Emik’in önce Norveçli, ardından Ukraynalı daha sonra ise Sırbistan Karadağlı Davor Shtefanek ile eşleştiği açıklandı. 74’te Mahmut Altay, Bulgar Yavor Yanakiev ile eşleşirken, 96’da Hamza Yerlikaya’nın rakibi geçen yıl Avrupa Şampiyonası finalini oynadığı İsveçli Jimmy Lidberg oldu.

Bilgisayarlı kura çekimi ile ilgili görüşlerini açıklayan Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, "Bu bilgisayarlı kura çekimine güvenmiyorum. Bu işte ilginç olaylar döndüğünü sanıyorum" dedi. Bu arada dün sona eren Avrupa Bayanlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan Zeynep Yıldırım, Mine Yosmaoğlu ve Burcu Örskaya rakiplerine yenilerek madalyanın uzağında kaldı.



Kaynak: www.hurriyet.com.tr
xarizma Ofline