Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-12-2006, 12:42   #9
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Saddam İdam Edildi

Devrik diktatör Saddam Hüseyin sakin ve vakur bir şekilde bir şekilde idam sehbasına çıktı ve infazı öncesinde Iraklılara bakın nasıl seslendi. İşte Saddam'ın son sözleri

Iraklı yetkililer, 69 yaşındaki devrik liderin sakin bir şekilde idam sehbasına çıktığını ve infazı öncesinde Iraklılara seslendiğini söyledi.


Temyiz mahkemesi yargıçlarından Münir Haddad, Saddam Hüseyin'in idam edilmeden önce, "Birleşeceğinizi umuyorum. İranlıların koalisyonuna güvenmemeniz konusunda sizi uyarıyorum. Çünkü onlar tehlikeli" şeklinde konuştuğunu bildirdi.

Yetkililer, eski devrik liderin dile getirdiği koalisyonun, Sünnilerin İran etkisi altında olmakla suçladığı Şii Nuri el-Maliki liderliğindeki hükümet olarak yorumlanacağını belirtti.

İnfazda hazır bulunan bir diğer görgü şahiti Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffık el-Rubaiye ise, eski diktatörün dar ağacına giderken ve ilmik boynuna geçilirken cellatlara herhangi bir direnme göstermediğini kaydetti.

El-Rubaiye, Saddam Hüseyin'in Amerikalı gardiyanlar tarafından Iraklı yetkililere teslim edildiğini belirterek, infazın yapıldığı sırada binada hiçbir ABD personelinin bulunmadığını söyledi. El-Arabiya televizyonuna konuşan el-Rubaiye, "Umarız bugün ulusal birliğimiz ve Irak halkının özgürlüğü için büyük bir gün olur" dedi.

(İHA)

BAASÇILARA POLİTİKA ÇAĞRISI

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, idam edilen Irak lideri Saddam Hüseyin'in yandaşları olan Bassçılara politikaya katılmaları çağrısında bulundu. El Maliki, yaptığı açıklamada, ''Ellerinde kan olmayan herkese kapı hala açıkken devrilen rejimin yandaşlarına tutumlarını yeniden gözden geçirmeleri, bütün Iraklılar için Irak'ın yeniden inşasına yardım etmeleri çağrısı yapıyorum'' dedi.


Saddam'ın Asılma Anı:



Click the image to open in full size.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Muaffak el-Rubai ise devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Saddam Hüseyin'in darağacında 'çökmüş bir adam” olarak göründüğünü iddia etti.



Click the image to open in full size.

Öte yandan, Saddam'ın ailesine yakın bir kaynak, idam edilen liderin Ürdün'deki kızı Raghd'ın, “Babasının Irak özgür oluncaya kadar geçici olarak Yemen'e gömülmesini istediğini” belirtti.



Click the image to open in full size.

Üst düzey Iraklı bir yetkili ise ailenin naaşa sahip çıkabileceğini, aynı zamanda naaşın Saddam'ın 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilen memleketi Tikrit'e gönderilebileceğini kaydetti.


Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla