Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-04-2006, 09:25   #1
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Demirören;"Kluivert olmaz,Wiltord'la ilgileniyoruz"

Yabancı futbolcu transferinde önemli hazırlıklarımız var. Taraftarımız mutlu olacak diye düşünüyorum. Daha isimleri açıklamak için erken ama Kluivert olmaz. Çok yaşlandı. Wiltord ile ilgileniyoruz. Başka isimler de var.

BEŞİKTAŞ için önemli bir maç... Ligin zirvesinden hayli uzaktaki bir süreçte taraftarlar ve camia için bir "umut ışığı".

Türkiye Kupası.

Ve bu kupayı kazanmak için hazırlıklar... Kupa finali öncesi Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, İzmir’de "Siyah Beyaz Gece"ye katıldı.

Yeni sezon için "umutların tazelendiği" buluşma öncesi Yıldırım Demirören Hürriyet’e içini döktü, önemli mesajlar verdi:

Camia toparlanmalı

bu tablo düzelecek


Beşiktaş’ın hedefleri elbette büyük. Bugün bulunduğumuz nokta üzüntü verici. Ancak, son yıllarda ortaya çıkan tablo şu: 10 yılda bir şampiyonluk. Bu tabloyu düzeltmemiz gerekir. Onun için de öncelikle camianın derlenip toparlanması gerekli. Bu ayrılık rüzgarlarının bitirilmesi. Kişiler gelip geçici. Önemli olan Beşiktaşımızın zaferleri. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da başarısı. Ama bugünkü anlayışla zor. Neden? Çünkü camia bölünmüş durumda. Öncelikle bu ortadan kaldırılmalı. Birleşmeliyiz. Beşiktaş’ın başarısı için el ele vermeliyiz. Beşiktaş ruhunu, sevgisini, dayanışmasını yeniden yaratacağız. Bölünmüşlüğe, kavgaya ve çatışmaya son vereceğiz.

En büyük eksiğimiz lider oyuncu

Beşiktaş’ın en büyük eksiği lider oyuncu. Şampiyon olduğumuz 100. yılımızda takımı çekip çeviren, liderlik eden kimdi? Farklı isimler söylenebilir, ama bana göre Ronaldo ve Zago’ydu. O dönem teknik direktörümüz Rıza Çalımbay’a çok söyledim; bu oyuncular kalsın diye. Olmadı. Beşiktaş ruhunu taşıyan, formasını gerçekten seven futbolcuların arasından lider futbolcular yaratacağız. Başarıya yeniden o futbolcularımızla koşacağız.

Tigana’nın istediği futbolcu kalacak

Lig bitsin, transfer konusunu ciddi bir şekilde ele alacağız. Teknik direktörümüz Tigana hazırlık yapıyor. Onun isteği önemli. Onun kalsın dediği futbolcu kalacak. Bu iyi bilinmeli. Yabancı futbolcu transferinde de önemli hazırlıklarımız var. Taraftarımız mutlu olacak diye düşünüyorum. Daha isimleri açıklamak için erken. Ama Kluivert olmaz. Çok yaşlandı. Viltord ile ilgileniyoruz. Başka isimler de var. Dünyaca ünlü önemli bir futbol adamı bizimle çalışıyor. Sessiz, sedasız Türkiye’de futbolcu bakıyoruz. Beşiktaş süper gençler çıkaracak. Anadolu’nun birçok yerinden. Bu gençlerle yeni bir Beşiktaş yaratacağız.

Şampiyonluk değil iyi futbol sözü

Elbette her zaman amacımız şampiyonluk. O yolda mücadele. Ancak onun kadar önemlisi iyi futbol. Keyif veren futbol. Taraftarımızın gurur duyacağı futbol. Tigana da aynı görüşte. ’Başkan’ dedi, ’ben şampiyonluk sözü vermiyorum. Ama başa oynayan, mücadele eden, koşan, gençleri ile taraftarların yenilse bile tribüne çağırıp alkışlayacağı bir takım yaratırım’. Bizim istediğimiz de bu.

Artık kavga bitsin camia büyüyecek

Tribünler, taraftarlar, futbolcular, yöneticiler herkes artık barışmalı. Başarı için bir araya gelmeli. Mücadeleler içindeki bazı kişi ve gruplar bana değil, Kulübe zarar veriyor. Kupa maçı öncesi herkes sağduyulu olmalı. Olayları körükleyecek yaklaşımlardan kaçınmalı. Biz böyle bir anlayış içindeyiz. Keyifli bir maç. Önce dostluk ve barış. Zaman zaman F.Bahçe yöneticileri gergin tavır içinde oluyorlar. Bu hepimize zarar veriyor. Geçenlerde gördük ki, çok önemli devlet adamları, paşalarımız maçta "çak" yapıyorlar. F.Bahçe için. Bu rahatlık içindeler. Bizim de böyle önemli değerlerimiz, güçlerimiz var. Bugüne dek sessiz kaldık. Biz de camia olarak gücümüzü göstereceğiz.

Demirören’den anlamlı çağrı: Önce dostluk

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Kupası’nı müzelerine götürme isteminde olduklarını belirterek, "Futbolcularımızda bu bilinç içindeler" dedi.

Beşiktaş’ın büyük maçtan iki gün önce İzmir’e gelerek hazırlıklara başlayacağını vurgulayan Demirören, "İzmirli, Egeli taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. Maçın güzel geçmesi, bir bayram havasında başlayıp, bitmesi tek dileğimiz. İzmir’de gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır. Maçın atmosferi ligdeki yarış nedeniyle de gergin olabilir. Biz yöneticiler olarak bu gergin havayı yumuşatmak durumundayız. Ben kendi taraftarlarıma bu mesajı veriyorum. Önce güzel mücadele ve keyif. Barış ve dostluk" diye konuştu

kaynak:hürriyet
disappear Ofline