Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-03-2006, 12:54   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hertha fena patladı

Alman Ligi’nde 9 maçtır kazanamayan Mavi-Beyazlılar, haftanın sürprizini yaptı. H.Berlin, zirve yarışı yapan ikinci Werder Bremen’i deplasmanda 3-0 yenerken, kapanış golünü Yıldıray Baştürk attı


Bayern yine takıldı
Almanya’da Hertha Berlin haftanın sürprizini gerçekleştirdi. Genelde 13 resmi maçtır, Bundesliga’da ise 9 maçtır kazanamayan ve son 4 karşılaşmadan mağlup ayrılan Mavi-Beyazlılar, ikinci Werder Bremen’i dağıttı: 0-3. Maçın devresi 0-0 geçilirken, Hertha Boateng, Marcelinho ve Yıldıray Baştürk’ün golleriyle güldü. Şampiyonlar Ligi’nde Milan’a elenen lider Bayern Münih’in ligdeki düşüşü de sürüyor. Kırmızı-Beyazlılar, Wolfsburg ile 0-0 berabere kalıp, son 4 haftada 7 puan kaybetti.

Alpay penaltı yaptırdı
Nuri Şahin’in forma giydiği Dortmund da deplasmanda Stuttgart ile 0-0 berabere kalıp, ligdeki galibiyet hasretini beş maça taşıdı. Milli oyuncu 84 dakika konuk ekibin formasını giydi. Geçen hafta Hertha’yı deplasmanda devirip, kümede kalma yolunda umutlanan Köln ise evinde Nürnberg karşısında ağır yara aldı: 3-4. 11’de başlayan Alpay maçın başında penaltı yaptırdı ve 38. dakikada yerini Scherz’e bıraktı.
Diğer sonuçlar:
Bielefeld-Leverkusen: 0-1,
Duisburg-Hannover: 0-0,
Mainz-M.Gladbach: 3-0.

Avrupa’dan Haberler
Chelsea moral buldu

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’ya elenen Chelsea, Premier Lig’de Tottenham’ı son anlarda bulduğu golle 2-1 yenip, kendine geldi. Londra derbisine hızlı başlayan Mourinho’nun öğrencileri Wright-Phillips’in golüye öne geçti. Ezeli rakibi karşısında şansı birtürlü tutmayan ve 16 yıldır yüzü gülmeyen Tottenham, devre biterken Jenas ile eşitliği yakaladı. 88’de Drogba’nın topu direkten döndü. Bitime saniyeler kala bu sefer Gallas sahneye çıktı ve ceza sahası dışından sağ ayağının dışıyla mükemmel bir gol atıp, takımına galibiyeti getirdi. Chelsea İngiltere Premier Ligi’nde 16 puan daha alması durumunda üst üste 2. şampiyonluğuna ulaşacak.

Serhat Akın’a derin darbe
Belçika Ligi’nde kümede kalma mücadelesi veren Sint Truiden, lider Anderlecht’i 3-0 yenip, büyük sürpriz gerçekleştirdi. Anderlecht’te 11’de başlayan Serhat Akın etkili olamadı ve 78. dakikada yerini Mpenza’ya bıraktı. Böylece Eflatun-Beyazlılar’ın ligdeki beş maçlık galibiyet serisi sona ererken, ev sahibi kümede kalma yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Belçika Ligi’nde Standart Liege bugün deplasmanda Lokeren’i devirirse Anderlecht’in 1 puan önünde zirveye kurulacak.

Yıldızlar kulüp alıyor
90’lı yılların başında Liverpool forması giyen iki ünlü yıldız Robbie Fowler ve Steve McManaman’ın birlikte bir futbol kulübü satın almak için girişimlere başladıkları bildirildi. Fowler ve McManaman’ın İngiltere 1. Ligi’nin orta sıralarında yer alan Tranmare Rovers’a talip oldukları belirtildi. Bu iki ünlü oyuncu ile beraber aynı dönemde Kırmızı-Beyazlı takımda top koşturan ama ismi açıklanmayan bir diğer futbolcunun da Tranmare’ı almak için bu ikiliye ortak olacağı bildirildi.
xarizma Ofline