Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-04-2006, 14:11   #1
bite me
 
bite me - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
La Liga'da krallık yarışı

İspanya La Liga'da ikinci şampiyonluğuna koşan Barcelona, ligde bu hafta oynanacak olan maçlara göre belki de şampiyonluğunu resmen ilan edecek. Ancak, Barçalı taraftarların bir başka heyecanla bekledikleri sonuç ise gol krallığı yarışı.

Artık Barcelona'nın La Liga şampiyonluğunu kaybetmesi için bir mucize gerekirken, takımın şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Kamerunlu golcü Samuel Eto'o da gol krallığına doğru koşuyor.

Samuel Eto'o, Barça forması ile çıktığı 34 lig maçında 24 gol kaydederek şu anda yarışta ilk sırada yer alıyor. Ancak son haftaya kadar, açık ara önde olan Eto'o, Valencia'nın golcüsü David Villa'nın ligde oynanan Athletic Bilbao maçında 4 dakika içerisinde 3 gol atarak hat-trick yapması ve gol sayısını bir anda 22'ye çıkarması ile bir anda Villa ile büyük bir yarışa girdi.

Ligin tamamlanmasına az bir süre kala Eto'o'nun bir avantajı ise, David Villa'dan bir maç daha fazla oynayacak olması. Çünkü, Barcelona'nın geçtiğimiz hafta Sevilla ile oynayacağı maç kötü hava koşulları nedeniyle ertelenmişti. Bu nedenle her iki takımın da şu anda ligde bir maçları eksik görünüyor. Valencia'nın oynayacağı 3 maç ve Barcelona'nın 4 maçı hem ligin hem de gol krallığı yarışının neticesini belirlemiş olacak.

La Liga'da gol krallığında zirvede olan futbolcular ve kaydettikleri gol sayıları ise şöyle:

Oyuncu Takım Gol Sayısı
Samuel Eto'o Barcelona 24
David Villa Valencia 22
Ronaldinho Barcelona 16
Ronaldo Real Madrid 14
D. Milito, Zaragoza 14
F Torres Atletico Madrid 13
J. Riquelme Villarreal 11
H. Ewerthon Zaragoza 11
F. Baiano Celta 11

www.superspor.com
bite me Ofline