Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-01-2007, 11:14   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte yeni transfer!

İşte yeni transfer!
'... Ancak hâlâ bu görüşümde ısrarcıyım. 23 yaşında Dünya Kupası’nı kaldıran, ardından İngiltere gibi futbol devi bir ülkeye transfer olan kariyerli bir oyuncu... ' Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım'ın köşe yazısı
Click the image to open in full size.
İşte yeni transfer!

Sezon başı kampında Kleberson'un en büyük transfer olduğunu yazmıştım. Ancak yanlış yerde oynatılmasına bir de omzunun çıkması eklenince sadece beni değil herkesi yanılttı.
Ancak hâlâ bu görüşümde ısrarcıyım. 23 yaşında Dünya Kupası'nı kaldıran, ardından İngiltere gibi futbol devi bir ülkeye transfer olan kariyerli bir oyuncu... Bugün son dünya şampiyonu İtalya'da banko oynayan aynı yaşlarda bir oyuncunun maliyetini göz önüne alırsak, Kleberson büyük silah. Ama silahın büyüklüğü değil, ne derece etkili kullanıldığı önemli. Herşeye rağmen Kleberson'un ikinci yarı gerçek yeri olan sağ içte oynaması halinde çok şeyi değiştireceğinden eminim.
Fakat bu kez bahsedeceğim kişi Kleberson değil. Matias Delgado...
Arjantinli oyuncu artık daha fazla talihsizlik yaşamaz derken, yine ishal oldu. Sanırım İsviçre'den sonra Türk yemekleri midesine oturdu! Başka bir mantık bulamıyorum. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, O'nun dönüşü Kartal'a çok değişik bir taktik anlayışı getirecektir.
Çok kolay adam geçiyor. Her iki ayağını iyi kullanıyor. Duran toplarda etkili. Saha dışında ise, bütün takımın gıpta ile baktığı genç bir yetenek.
Bir de transferde ismi öne çıkanlara bakalım. Kayseri'den Bülent, Mehmet, Gökhan, Fatih, Antalya'dan Ali, Anderlecht'ten Serhat, Trabzon'un hatası Eller. İsmi geçen bu oyuncuların kendi takımlarına verdikleri ortada. Beşiktaş'a, eldekilerden daha fazla ne katarlar meçhul. Ama Delgado, Kleberson, Ricardinho, Nobre ve Bobo gibi yabancıları iyi kullanırsan zaten sorun kalmaz. Özellikle de Delgado büyük boşluk dolduracaktır. Bakmayın, şununla oynamaz, bununla oynar safsatalarına... Kale hariç her yerde iş yapar. Yeter ki, ilk yarıdaki problemler tekrarlanmasın. Zaten bir oyuncunun başına 6 ay gibi bir süre içinde ancak bu kadarı gelir.
Transfere de asla karşı değiliz. Fatih Tekke, Tuncay, Emre, Altıntop kardeşler, Yıldıray, Arda... Bu tip oyuncuları alabilirsen eyvallah.
Genelde yedek kalanlara bakalım: İbrahim Akın, Gökhan Güleç, Ali Tandoğan, Fahri, Mustafa, Ali Güneş, Mehmet Sedef, genç yetenek İbrahim Kaş, Serdar. As futbolcular kadar bunlara da şans ver, performansını arttır takımı sırtlasınlar. Bunun dışında transfere bel bağlama yanlışı, geçmişte neler kaybettirdiği ortada.
Yeni bir dönem, yeni başlangıç her zaman başarıda etkilidir. Tigana ve ekibine güvenimin olmadığını hep diyorum. Dün başlayan kampta oyuncuları, çok değişik duygu ve tavırlar içinde gördük. Üstlerindeki ölü toprağı atılmış haldeler. Tatil dönüşü olmasına rağmen büyük bir hırs ve sorumluluk içinde çalışmaya koyuldular. Bunu sahaya da yansıtırlarsa, çok şeyin üstünü örterler. Ama kalıcı başarı için Onursal Başkan Süleyman Seba'nın dediği gibi, başkan Demirören artık yumruğunu masaya vurmalı.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla