Ey ihsanlarini bol bol bahseden ve armaganlarini comertce dagitan!
Amaca vasil olduktan sonra (el-vusu) gozden dusmekten (el-nuzul); arindiktan sonra (es-safa) kisilik bozukluguna dusmekten (el-keder); yakin dostluktan sonra (el-uns) yabancilasmaktan (el-vahse); gevseklik krizinin ardindan gelen pismanliktan; (benden) razi olduktan sonra, (bana) bozulmandan; bir an bile olsa yoldan geri kalmaktan veya ilimsiz iman etmekten ve aklen sakincali gorulen durumlara dusmekten Sana siginirim.
Ey benim rahatim!
Uzerimdeki nimetlerini kemale erdir. Ruhumu (muhceti) velayetin doruklarina ulastir. Ey Allah'im! Senin katindaki esi bulunmaz guzelliklerle guzelligimi (behceti) aydinlat. Degersiz olan herseyi benden uzaklastir. Her can sIkici dusunceden, bilgimi gizle.
Ey tum arinmis insanlara hak menzilleri nasip eden ve tum amaclarin son siniri olan!
Yurudugum yolu, bana engel olacak tum lekelerden temizle. Dusmanim (olan seytanin) bakislarindan beni kurtar. Beni (bu dunyada) arzularimin amacinin oldunluguna ve ahirette ulasilabilecek isteklerime eristir. Cunku Sen; "aciyip-esirgeyenlerin en yucesi ve sevginin kaynagisin." (Hud (11), 90)
Bir Sufi'nin Portresi "Zunnun-i Misrî" - Ibn Arabi (Gelenek Yayincilik) Âmîn... Âmîn... Âmîn...