Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2007, 20:10   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Oy İçin Kimlik Numarası Şart

2007 senesinde yapılacak olan genel seçimlerde oy kullanabilmek için seçmen listeleri, muhtarlıklarda 25.12.2006 Pazartesi tarihinden itibaren askıya çıktı. Seçmen listelerinde T.C. kimlik numaraları olmayanlara seçmen kartları gelmeyecek. Bunun için her vatandaşın T.C. kimlik numaralarının nüfus cüzdanlarında yazması gerekiyor...

1- Muhtarlık kaydı seçmen listesinde kayıtlı olduğunuz anlamına gelmez. Muhakkak muhtarlığa uğrayıp seçmen kaydınızı kontrol edin.


2- Daha önceki seçimlerde herhangi bir sebepten dolayı seçmen olamayıp oy kullanmadınızsa, seçmen listelerinde hiç bir yerde adınız yoksa kayıtlı olduğunuz muhtarlığınıza gidip seçmen listelerine yeni seçmen kaydı yaptırın,


3- Mahallenize yeni gelmiş ( taşınmış ) iseniz 28/Mart/2007 seçimlerinden sonra ikamet naklinizi yeni mahalle muhtarlığınıza getirmiş ama daha önce başka bölgede oy kullanmış iseniz, yeni taşındığınız mahalle muhtarlığına giderek nakil seçmen kaydı yaptırın. Çünkü muhtemelen eski seçim bölgenizden de silinmiş olabilir, dolayısıyla önümüzdeki seçimlerde oy kullanamaz, seçmen olamazsınız. Muhtarlığınıza gidip nakil seçmen kaydınızı mutlaka yaptırmanız gerekmektedir.


4- Seçmenlik hakkını yeni kazandıysanız ( 28/Mart/2004 seçimlerinden sonra 18 yaşını doldurduysanız ) 01/ Mart /1989 doğumlular dâhil.( 02/Mart/1989doğumlular ve sonrası seçmen olamaz). Muhtarlığınıza gidip yeni seçmen kaydı yaptırmanız gerekmektedir.


Kimliğinizi; son 6 ayda çekilmiş fotoğrafınız ve muhtarınızdan alacağınız nüfus cüzdan değiştirme belgesi ile 3 YTL karşılığında değiştirebilirsiniz.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla