Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-01-2007, 09:45   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş ne yapabilir?

Beşiktaş ne yapabilir?


Arda'nın artık yorulduğu 50. dakikaya kadar açık bir Galatasaray üstünlüğü vardı sahada. Tüm akın organizasyonlarında o vardı. Kanattan ya da göbekten takım arkadaşlarını, ama daha önemlisi topu koşturan oydu. Turnuva boyunca, uzatma dakikalarında attığı gole kadar neredeyse pozisyona girmeyen Beşiktaş'a karşı belirgin üstünlüğü onun sayesinde sağladılar. Tabii Arda'ya bu oynama olanağını veren temel kurguyu Galatasaray sahaya koyabiliyordu.
Öte yandan Beşiktaş, takımın oyun aklı olan Delgado'dan sadece kendi yarı sahasında yararlanabildi. 2 gün önce Ricardinho, Kleberson, dün Delgado. Beşiktaş, Türkiye standardında sahip olabileceği en üst seviye grand tekniklerle hiçbir hücum kurgusu yaratamamayı başarıyor! Peki kim oynamalı? Lampard Ronaldinho Ballack üçlüsü mü? 1-0 yenikken, hiçbir hücum etkinliği yokken Baki Mercimek'in oyuna alınması bir yandan... Genç, yaşlı, yeni, tecrübeli hiçbir oyuncunun ekstra bir üretim yapmayışı (aslında hiçbir şey yapmayışı demeli) öte yandan. Hiç anlaşılır iş değil. Nasıl olduysa Galatasaray'ın oyundan tamamen soğuduğu son 10 dakikada biraz ileri gidip 1 pozisyon ve bir duran top golü bulabildiler.

Kartal gibi olmalı
Buna kanacak mı Beşiktaş? Bundan ümit mi çıkaracak? Peki ne yapılacak? Hoca değiştirilebilir misal. Ama o yapıldı. Hem de son 3 senede 3 kez: O zaman oyuncuların bazıları kadro dışı bırakılabilir. Ama o da fazlasıyla yapıldı. Beşiktaş 3 senede kazandığı puan kadar oyuncu alıp, sattı neredeyse.
Peki ne yapılabilir başka? Tigana'nın arabası kız basketbol takımına tahsis edilebilir. Kürdanları kulüp müdürüne verilebilir. Yalısına sosyal tesis kurulabilir. Ayakkabıları saklanabilir. Takkesinin içine yumurta konabilir. Bilmiyorum aklıma başka bir şey gelmiyor. Tamam ciddi olalım. Hani bir klişe vardır ya, Beşiktaş Beşiktaş gibi oynamalı diye. Önce Beşiktaş, Beşiktaş gibi yönetilebilir misal. Zaten o zaman sorun kalmaz.

[email protected]
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla