Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2007, 17:31   #53
{ThE DieSeL...}}
Banned

{ThE DieSeL...}} - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
santiagooo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
luce giuntisini zagosunu falan getirdi ama bunlarin yaslarina bi bak..hepsi otuzun üzerinde idi...diyecegim böyle adamlari getirirsin...kaliteleride tartisilmaz...takimida oturturlar...ama unutma bunlar sadece 1-2 sene oynar..1-2 sene sonra yine bastan baslarsin...yine arayislara girersin....
görünen o ki transfer politikasi bu sezon dogru...su takim bi otursun sana samimi söylüyorum en az 5 sene ligin tozunu attirir.....

üclü defansa gelince...benimde aklimdan gecmedi degil..ama zamanin futbolu 4 defansdir... 4lü defansi iyi oynamak icin defansin kanatlari iyi calismasi sart zira sag ve sol bekle orta sahayi kalabaliklastirirsin.. hücum aninda sag ve sol bek orta sahanin sagindaki ve solundaki görevleri yapar.. ön liberon yani 4lünün önündeki oynayan topcun kaliteli ise tek önlibero oynarsin..kaliteli derken defansif ve hücum özellikleri iyi olan topcu.. eger degilse oraya kreatif bir oyuncu yaninada su tasiyan bi görev adami koyarsin...yani anahtar oyuncun önliberodur o futbolcu verimli ise defansin kanatlarida ileriye daha rahat cikar.....
forvete gelince..aslinda tek forvet gibi görünen sistemde üc forvet vardir..en uctaki forvet ve sag ve sol acik...sag ve sol acigi hücuma dönük orta sahalarida oynayabilir...forvetlerin arkasinada rico veya delgado diyorum..buda onu gösterirki delgado veya rico dan bir tanesi sag veya sol forvet görevi yapmazsa birarada oynayamaz...buda neyi gösterir ricardinhonun transferi isim olarak degilde pozisyon olarak hatalidir...
ilk yariyi bi gözden gecirelim yazdiklarimi tekrardan bi daha okuyalim yapilan hatalardaki tigananin o kadar fazla suclu olmadigini görürüz

ben 4lü defansin kitabini yazdim ama baskiya para bulamadik o yüzden rafa kalkti
süper ligde cogu takim dörtlü defans oynuyor...bu sistemin özelligide orta sahada fazla top tutmadan kanatlara acilmaktir..kanatlardanda yukarida anlattgim gibi sag veya sol bek + sag acik veya sol acik basarili bi sekilde bastirirsa üclü defansin sallamaya baslar...orta sahadaki kalabaliklasmada yanina kar kalir..cünkü rakip her zaman bi adam fazla olur...
ben 4lüyle birlikte 3lünün de kitabını yazdım birader
Bir konuda kkatılıyorum delgado veya riconun birisinin ben forvette görev alması gerektiğini düşünüyorum..Bu mantıkla çok daha başarılı olabiliriz,ama katılmadığım bir husus var bu takım asla tek önliberoyla oynamamalı,tek önliberolu sistemi hiç sevmem ve çok sakat bir sistemdir,o adam viera bile olsa yinede o bölge 2 kişiden oluşmalıdır..