Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2007, 22:19   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kış bebekleri daha akıllı...

Kışın doğan bebekler yazın doğan bebeklere göre daha akıllı... ABD’li bilimadamları yedi yıl boyunca 21 bin bebeği gözlemleyerek bu ilginç sonuca ulaştı. Ayrıca, kışın doğan bebeklerin daha uzun ve daha iri oldukları da belirlendi

Şimdiye kadar yapılan en kapsamlı bebek araştırmasının sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Harvard Üniversitesi bilimadamları öncülüğünde yapılan araştırmada 21 bin kız ve erkek bebek inceleme altına alındı. Araştırma, dünyaya gelen bebeklerin mevsimlere göre farklılıklarını ortaya koyuyor.

Yedi yıllık bir süreyi kapsayan araştırmaya göre, kış-ilkbahar döneminde doğan bebekler, diğer mevsimlerde dünyaya gelen bebeklere göre daha akıllı, daha iri ve daha başarılı...

Araştırmacılar, mevsimler ve güneş ışığının, hamile annenin hormonlarıyla vücut ısısına etki ettiğini belirledi. Zira bu etkenler, bebeğin karakteristik özelliklerini de değiştiriyor.

Kışın doğan bebekler, yazın doğanlara göre daha akıllı

Bilim adamları, yedi yıllık süreç içinde bebekleri doğumlarından hemen sonra, sekiz aylıkken, dört yaşındayken ve en son yedi yaşındayken birtakım fiziksel ve ruhsal testlere tabi tuttu.

Ve yedi yıllık sürenin sonunda kışın doğan bebeklerin, yazın doğan bebeklere göre, yaklaşık 2 milimetre daha uzun boylu, 210 gram daha ağır olduğu, zeka testlerinde de daha yüksek skorlara sahip oldukları belirlendi.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla