Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2007, 22:54   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Aşırı Soğuklar Hayatı Felç Etti

Diyarbakır'da 12 gün önce başlayan kar yağışının ardından yaşanan don ve hava sıcaklığının eksi 23 dereceye kadar düşmesi nedeniyle vatandaşlar zor günler yaşıyor. Son 77 yılın en soğuk gününün yaşandığı kentteki çok sayıdaki ev ve iş yerinde, borularının donması nedeniyle su akmıyor...

Aşırı soğuk Diyarbakır'daki fabrikalarda üretimin durmasına da neden oldu. Soğuk nedeniyle suların donması ve makinelerin çalışmaması nedeniyle 30'u aşkın fabrikada 10 gündür üretime ara verilmek zorunda kalındı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği Başkanı Cevat Özyıldız, soğuklar nedeniyle başta mermer ve un üretimi yapan fabrikalar olmak üzere çok sayıda işletmenin üretimini durdurduğunu söyledi. DİMER Mermer Fabrikası Müdürü İrfan Türk ise soğuk nedeniyle makinelerinin çalışmaması nedeniyle üretimi durdurup işçilere izin verdiklerini kaydetti.

NEHİR VE GÖL DONDU

Soğuk nedeniyle Dicle Nehri'nin yanı sıra Diyarbakır'a 30 kilometre uzaklıktaki Devegeçici Baraj gölü de tamamen dondu. Baraj gölü üzerinde dolaşan vatandaşlar demir çubuklarla buzları kırıp, balık yakalıyor.
Diyarbakır'da dün gece en düşük sıcaklık -12 derece ölçülürken, soğuk havanın birkaç gün daha süreceği bildirildi.

( HÜRRİYET )
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla