Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-05-2006, 18:42   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Süreyya Ayhan'a tam destek

Avrupa Atletizm Federasyonları Birliği (EAA) Konseyi tarafından "Wild Card" başvurusu reddedilen milli atlet Süreyya Ayhan'a Türkiye'den destek gecikmedi.
Dünya rekortmeni milli atlet Elvan Abeylegesse'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu, "Avrupa Şampiyonası için 3 madalyalı bir rüyamız var, ama Süreyya için bunların birinden vazgeçebiliriz" dedi.
Form grafiği giderek yükselen Elvan ile birlikte Avrupa Şampiyonası'nda 1500, 5 bin ve 10 bin metrelerden 3 madalya için yarışmak istediklerini vurgulayan Hatipoğlu, "Ancak, Süreyya Ayhan ve ekibi Avrupa Şampiyonası'na katılmak isterse 1500 metrenin kapısını onlara açarız" diye konuştu.
Ayhan'a bu fırsatı bir Avrupa şampiyonu olduğu ve kendisinden madalya bekledikleri için vereceklerini ifade eden Hatipoğlu, "Yarışma programı bizim için çok uygun. 7 Ağustos'ta 10 bin metrede direkt final var. 9'unda 5 bin seçmesi belki yapılacak. 11'inde 1500 seçmesi var ve gayet kolay bir yarış olur. 12'sinde 5 bin finali, 13'ünde ise 1500 metrenin finali var. Bu programı Elvan başarır, ancak Süreyya koşmak isterse yolunu açarız" diye konuştu.
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de Süreyya Ayhan'ı İsveç'te yarıştırmak istediklerini, ancak ABD'de kampta bulunan milli atletin, Türkiye'ye dönüşünde performansına bakmaları gerektiğini söyledi.
Terzi, Binnaz Uslu, Elvan Abeylegesse ve antrenörlerinin konuya ılımlı yaklaştıklarını belirterek, "Süreyya ABD'den dönünce bir deneme yarışı koşması lazım. Bundan sonra kararımızı veririz" diye konuştu.

01.05.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : AA Click the image to open in full size.
xarizma Ofline