Tigana'nın BJK TV deki açıklamarının bir kısmı | | 1- Oyuncuları degisik yerlerde oynatma konusunda söledikleri
- En yakın örnek olarak GökHan Güleç dedi.. sag kanatta oynattım ki orada oynayarak kendi oynadıgı bölge olan forveti bir de o acıdan görsun istedim.. gercek yerine döndügü zaman yani forvete nereye kosacagını daha iyi hissetmesi icin.. büyük futbolcular yer ayırt etmezler her yerde oynarlar örnegin Manchester Unıted deki Ronaldo bu sene bir ilerde bir ortada bir sagda bir mac solda oynadı ama bu onun 13 gol atmasına engel olmadı.... henry ise her yerde oynuyor ama bunu 3,5 senede ögrendi... her yerde oynatılarak.... o yuzden sabır ve calısma gerektiren bir egitim yapıyoruz.. 50 senelik tecrubem ile söyluyorum dunyanın her yerinde oyunda iyi oynamayan oyuncu hep sunu der.. yerimde oynatılmıyorum. cok pas alamıyorum... iyi bir oyuncu her yerde oynamalıdır.. ben bir egitimciyim ve bu takıma bi seyler kazandırmak icin burdayım.. 2- İstanbulu geziyormusunuz?
- sadece bir kez gezebildim.. fransada menejerler hocalar da sistem böledir.. tamamı ile klübe baglı olurlar klüp icin calısırlar.. ingiltere de 3,5 sene kaldım ama bir yer gezmedim... |