Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-01-2007, 05:42   #44
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İşte Demirören'in listesi... Korkusuz kalem Şemsi Birben'in araştırması
Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören listesinde yer alan isimlerden 15'ini belirledi.
Demirören'in bundan önceki yönetim kurulundaki isimlere yine ağırık vermesi dikkat çekiyor. Aslında bu listede İkinci başkan Murat Aksu'nun ağırlığı dikkat çekiyor. Zaten bir süreden bu yana Demirören ve Aksu Antalya'da liste çalışmaları için kamp yapıyorlar.

İsterseniz öncelikle sizere başkanın sır gibi sakladığı listeyi sunayım...

1. Yıldırım Demirören
2. Murat Aksu
3. Kenan Öner
4. İlhan Durusoy
5. Süleyman Eren
6. Yahya Kemal Gencer
7. Levent Erdoğan
8. Hasan Bozkurter
9.Celal Kolat
10. Murat Akdoğan
11. Cemil kazancı
12. Mario Berk
13. Aziz Çankırı
14. Ertunç Soğancıoğlu
15. Adem Akçay
16. Behçet Ümitlen

Peki bu listenin şifreleri neler? Başkan Demirören, 28 Ocak'ta görev süresi bitecek olan yönetimden beş kişiyi yeni oluşturacağı listesine almaya karar verdi. Bu beş yöneticinin de eski yönetimde de söz sahibi olması "Yıldırım Demirören eski ekibiyle göreve devam edecek" yorumlarına neden oldu. Murat Aksu, Kenan Öner, İlhan Durusoy, Kemal Gencer, Demirören'in seçimi kazanması taktirde yeni dönemde de Beşiktaş'ta yöneticilik yapacak. Bu isimlere kulübün mali işlerinden sorumlu olan perde arakasındaki ismi Ertunç Sogancıoğu'nu da ekleyebiriz. Demirören'in listesindeki en çok dikkatimi çeken yönetici adayları; Levent Erdoğan ve Aziz Çankırı. Erdoğan ve Çankırı bundan önceki seçimlerde Fikret Orman'ın sağ kollarıydı. Gerçi Çankırı, Muzaffer Nasıroğlu ve Deniz Atalay'ın hışmına uğramış ve son anda listeden ismi silinmişti ama yine Fikret Orman için geceli gündüzlü çalışmalar yapmıştı. Levent Erdoğan, Fikret Orman seçilseydi Beşiktaş'ın as başkanlarından biri olacaktı. Aziz Çankırı o dönemde aynı zamanda Fikret Orman'ın iş ortağıydı. Demirören'in bu iki kişiyi listesine alırken Orman'dan izin aldığı belirtiliyor. Fikret Orman'ın Futbol Federasyonu başkanı adayı olması ihtimalinde ise Demirören yönetimi Orman'a tam destek verecek. Listede yer alan isimlerden 3'ü ünlü işadamları. Murat Akdoğan Baymak'ın, Cemil Kazancı Aksa'nın, Mario Berk ise Berk Çorapları'nın sahibi... Bu üç yöneticinin de ellerini cebine atması bekleniyor.

Demirören'in istessinde grup ve derneklerin ağırlığı da dikkat çekiyor. Süleyman Eren; Birleşik Beşiktaşlılar Derneği'nin, Adem Akçay; Grup Siyah-Beyaz'ın, Ertunç Soğancıoğlu ise Bjk Dostları'nın üyesi. Bu derneklerin kongrelerdeki gücü bilinen bir gerçek. Gerçi Siyah-Beyaz Derneği'nin başkanı Batur Gültekin'in de geçtiğimiz gün Beşiktaş'ta Tuncay Özilhan ve İhsan Kalkavan gibi işadamlarının yeni oluşum çabalarına tepkisini dile getiren bir yazıyı kaleme alması dikkatimi çekmişti. Siyah-Beyaz Derneği'nin yeni oluşacak yönetimde sportif ürünlerin pazarlanmasında söz sahibi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Üsküdar Beşiktaşlılar Derneği'nin ise kısa bir süre içinde yönetime bir kişiyi sunacağı vurgulanıyor. Kongrede birçok oyu olduğu iddia edilen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın yakın dostları Behçet Ümitlen ve Hasan Bozkurter de Demirören'in zafere ulaşması durumunda yönetici sıfatını elde edecekler.
İşte son durum böyle sevgili Beşiktaşlılar... Tabii liste Divan Kurulu'na teslim edilmeden nokta koymamak gerekir ama son aşama bu şekilde. Bana bu liste biraz Serdar Bilgili'nin kurduğu son yönetim kurulunu andırıyor. Umarım yanılırım...

Şemsi BİRBEN
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline