Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-01-2007, 18:48   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yeniden Lale Devri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Laleleriyle İstanbul'u görün'' sloganıyla kenti uluslararası boyutta tanıtmak için reklam kampanyası başlatacaklarını bildirdi.

Topbaş, yaptığı açıklamada, bu yıl İstanbul genelinde 10 milyonu lale olmak üzere 12 milyon soğanlı bitki diktiklerini ve toplam maliyetin 2 milyon olduğunu belirtti.

Soğanlı bitkilerin iki kez dikim masrafı olmasın diye bu yıl menekşelerle birlikte ekildiğini ve bahar geldiğinde menekşelerin arasından lalelerin fışkıracağını dile getiren Topbaş, 12 milyon soğanlı bitkinin dikim de dahil toplam maliyetinin 2 milyon YTL olduğunu söyledi.

''Bu kadar para harcadık, ama bunun İstanbul'a psikolojik, ekolojik ve ekonomik katkısı var'' diyen Topbaş, ''Avrupa'da, İstanbul'un laleleri konuşuluyor. Bu bir reklam, tanıtım. Bu yıl 'Laleleriyle İstanbul'u Görün', 'Laleler Evine Dönüyor' sloganıyla kenti uluslararası boyutta tanıtmak için reklam kampanyası başlatıyoruz. Kampanya birçok ülkede internet siteleri üzerinden yürütülecek'' dedi.

Topbaş, dünya çiçek piyasasını elinde tutan Amsterdam'da 5 tane mezat salonu bulunduğunu ve Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülkeden kesme çiçeklerin önce Hollanda'ya, oradan dünyanın başka yerlerine gittiğini söyledi.

İstanbul'da böyle bir sektör oluşturarak bunun ekonomik değerini İstanbul'a katmak istediklerini ifade eden Topbaş, ''İş adamı olarak bu ekonomik değeri İstanbul'da tutmak istiyorum. Hedefim, birkaç yıl içinde su havzaları ile İstanbul'un orman köylerinde yaşayan insanlarımıza bunun ekonomik girdisini sağlamak'' dedi.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla