Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-01-2007, 16:30   #1
Nehir
Dişi Kartal
 
Nehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Peynirli Köpük Poğaça




Malzemeler
Click the image to open in full size.İçi içinÜstü içinHazırlanışı
  1. Yağ küp küp doğranır.
  2. Bütün malzemeler bir araya getirilip yağ eriyinceye kadar yoğurulur.
  3. 1 saat kadar hamur köpük köpük olana kadar mayalanır.
  4. Peynir ezilip içine kıyılmış maydanoz ilave edilir.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır.
  6. Açılan hamura peynirli içten konulup kapatılır.
  7. Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
  8. Çörekotu ve susam serpilir.
  9. Tepside 15 dakika daha mayalandıktan sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
Click the image to open in full size.
Nehir Ofline   Alıntı ile Cevapla