Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2007, 13:50   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın final kuraları İspanya'da çekildi.

2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın final kuraları İspanya'da çekildi. 12 Dev Adam, C Grubu'nda Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşti. Millilerimiz, ilk maçını 3 Eylül'de Litvanya ile yapacak

İspanya'da düzenlenecek olan 2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın final grubu kuraları dün Madrid'de çekildi ve Milli Takımımız, C Grubu'nda Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşti.
Millilerimiz, 16 ülkenin katılacağı ve 3 - 16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan turnuvanın kura çekiminde 3. torbada yer aldı. Ay - yıldızlı ekibimiz, şampiyonadaki ilk grup maçını 3 Eylül'de Litvanya ile oynayacak. Millilerimiz maçlarını İspanya'nın doğusundaki Palma de Mallorca kentinde oynayacak.

Finalistlerden uzaklaştık
12 Dev Adam, C Grubu'ndan ilk üç sıra içinde yer alarak ikinci tura kaldığı takdirde çeyrek finale kadar turnuvanın en büyük favorileri İspanya veya Yunanistan ile karşılaşmayacak. Dört grupta ilk üç sırayı alan takımlardan, A ve B grubunda yer alanlar ile C ve D Grupları'nda mücadele veren ülkeler, ikinci turda 6'şarlı iki grup oluşturacaklar.
Bu gruplarda, önceki turda birbirleriyle oynayan takımlar maç yapmayacak, önceki turda aldığı sonuçları bu tura da taşıyacak olan her takım, gruptaki yeni rakipleriyle üç maç oynayacak. Bu maçlar sonunda ilk dört sırayı alan ülkeler, karşı gruptaki rakipleriyle çapraz eşleşerek çeyrek finali oynayacaklar.

A Grubu (Granada)
Yunanistan
Rusya
Sırbistan
Son finalist

B Grubu (Sevilla)
İspanya
Hırvatistan
Letonya
Portekiz

C Grubu (Mallorca)
Almanya
Litvanya
Türkiye
Çek Cumhuriyeti

D Grubu (Alicante)
Fransa
Slovenya
İtalya
Polonya

Demirel'den protesto

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA'nın, Türkiye'yi önce seribaşı gösterip, kura çekimine kısa bir süre kala üçüncü torbaya düşürmesine tepkisini, dünkü kura çekimine katılmayarak gösterdi.
Demirel, Madrid'de düzenlenen kura çekimine gitmeyerek uçuş programını, dün akşamki FIBA İcra Kurulu toplantısına göre ayarladı.

ALMANYA
2005'te Sırbistan'daki Avrupa ikinciliği sonrası Japonya'daki Dünya Şampiyonası'nda arzuladığı sonuçları alamayan Almanya, turnuvayı 8.'likle kapadı. NBA'in de yıldızı olan Nowitzki'nin sırtladığı Panzerler, yaşı ilerleyen isimlerin yerine yenilerini bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. Patrick Femerling ve Ademola Okulaja gibi ustaları kadrosunda barındıran Almanya'da, Galatasaray'da forma giyen oyun kurucu Mithat Demirel ile Türk Telekom'da görev yapan dev pivot Jan Hendrik Jagla da yer alıyor.

LİTVANYA
Japonya'daki Dünya Şampiyonası'nda umduğunu bulamayan Litvanya, 12 Dev Adam'a grup ve klasman maçlarında iki kez kaybetmişti. Baltık ekibi, her şeye rağmen ekol olmanın ve yıldızlarının avantajıyla tehlike saçıyor. Jasikevicius ve Ilgauskas'ı, uluslararası turnuvalara gelmeye ikna edemeyen Litvanya, en büyük kozu Arvydas Macijauskas'tan da son Dünya Şampiyonası'nda verim alamadı. Macijauskas'ın yanı sıra Songalia, Lavrinovic ve Javtokas gibi önemli isimler de Litvanya'nın diğer büyük kozları.

ÇEK CUMHURİYETİ
Eleme gruplarından gelen Çek Cumhuriyeti, en iyi ikinci takımlar arasında yer alarak İspanya'daki Avrupa Şampiyonası vizesini aldı. Elemelerde C Grubu'nda yer alan Çek Cumhuriyeti, Rusya, Macaristan ve Belçika ile mücadele etti. C Grubu'nda sadece Rusya'ya mağlup olan Çekler kadrosunda Jiri Welsh ve Lubos Barton gibi önemli isimleri barındırıyor. Welsh, eleme maçlarında 18.6 sayı ortalaması ile takımının en skorer ismi oldu. Lubos Barton ise 17.2 sayı, 7.2 ribaund ve 3 asist ortalamasıyla dikkat çekti.

Uyanık Almanya

Almanya Federasyonu, 2007 Avrupa Şampiyonası'nda Palma De Mallorca'daki Veledromo de Palma Salonu'nda oynayacağı final grubu maçları için İspanya Federasyonu'ndan beş bin bilet talep etti.
Henüz kura çekilir çekilmez soluğu Organizasyon Komitesi Başkanı Jose Luis Saez'in yanında alan Almanlar, 6 bin kapasiteli salondaki her maçları için 5 bin bilet talebinde bulundular.

Yunan komedisi

FIBA Avrupa'nın Yunanlı Başkanı George Vassilakapoulos, Türkiye'nin önce seribaşı gösterilip ardından 3. torbaya düşürülmesinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini söyledi. Vassilakapoulos, "Bu durum hiç de önemli değil. Nasıl olsa Türkiye gruptan çıkabilecek güçte" dedi.
Vassilakopoulos, Türkiye'nin önce seribaşı gösterilmesinin teknik bir yanlışlık olduğunu belirterek, "Kura öncesi torbaları, bir önceki Avrupa Şampiyonası'nda alınan dereceleri baz alarak sınıflandırdık. Dolayısıyla Türkiye'nin hakkı yenmiş değil" diye konuştu.
Yunan basketbol adamı, 12 Dev Adam'ın başarılarının hatırlatılması üzerine de, "Geçmişi hatırlayarak yanlışlara devam edemeyiz. Şu anda uygun olan en güzel sistem bu" yanıtını verdi.

FIBA'ya sitem

Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, kura sisteminin sık değişmesi konusunda FIBA'ya sitemde bulundu. Hakyemez, "2001'de Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olduktan sonraki Avrupa Şampiyonası'nın kura çekiminde Dünya Şampiyonası'nın sıralaması dikkate alınmıştı. Şimdi yine Dünya Şampiyonası sıralamasının kriter olarak belirlenmesi gerekirken, Avrupa Şampiyonası sıralaması dikkate alındı. Bu konuda tek bir sistem uygulanmalı ve bundan sapmamalı diye düşünüyorum" dedi. Hakyemez, grupta Almanya ile denk güçte olduklarını, Litvanya'yı da yeniden yenebileceklerini sözlerine ekledi.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline