Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2006, 13:33   #1
Josekleberson
 
Josekleberson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tigana damgası

'Beşiktaş "Ben büyüğüm" dedi; hem de Sergen ve Tümer yokken. Sezar'ın hakkı Sezar'a, Tigana'ya aferin...' Vatan Gazetesi yazarı Sanlı Sarıalioğlu'nun köşe yazısı;
Click the image to open in full size.
Tigana damgası

Beşiktaş "Ben büyüğüm" dedi; hem de Sergen ve Tümer yokken. Sezar'ın hakkı Sezar'a, Tigana'ya aferin. Takıma kişilik kazandırmış. En zor koşullarda bile Kartal boyun eğmiyor. Bilakis baş kaldırıyor, isyan ediyor, savaşıyor. Belli ki, hiç değilse 3.'lükten kopmak istemiyor.

İlk yarı karne iyi değil ancak 2. yarı çok çok iyi. Atılan 2 gol ve girilen pek çok pozisyon var. Samsun'un ise Beşiktaş kalesinde yarattığı öyle aman aman bir tehlike yok. Demek ki siyah-beyazlılar son bölümde hem ileri giderken hem de geri gelirken akıllı işler yapmış. Rakip kalede yaratıcıymış, kendi kalesinde de dikkatliymiş. Yediği gol ve bu pozisyonda Mustafa Doğan'ın sakatlanması büyük şansızlık. Futbolda oluyor böyle kazalar.

Tigana'dan sonra ikinci aferin Gökhan Güleç'e. Bu çocuk "Gözlerimi kaparım, durmadan koşarım" diyor. Yorulmayı bıraktık, insan bu kadar koşmaktan bıkar, usanır, sıkılır. Hayır, Güleç otomatiğe bağlamış gidiyor. Kilometreleri adımlıyor. Yetmiyor, goller atıyor, ideal bir golcü değil ama ne yapsın, önündeki Bobo'da hayat olmadığı için onun görevini de üstleniyor. Kanatlara kaçıyor orta yapıyor ve göbeğe gelip golünü atıyor. Gerçi Bobo dün fena değildi. 2-3 hava topu da aldı ama su gerçek unutulmasın; Bobo, Beşiktaş'ta forma giyecek oyuncu değil.

Umudum çoğalıyor
Üçüncü aferinim Okan'a. Haftalardır kenarda köşede, kulübede ve görev verildiğinde tam teçhizat takımın hizmetinde. Küsme, kızma yok. Helalinden terini akıtıyor. Örnek profesyonel mi istiyorsunuz, işte Okan karşınızda.

Dördüncü aferin de A.Hassan'a. Sergen ve Tümer'in rollerini üstlenmeye çalıştı. 54'te kaçırdığı gol akıllara ziyandı. Herşeye karşın bitirici işler yapmak istedi. Harika da bir gol attı ama hakeme takıldı. Demiray avantaj kuralını unutmasaydı Beşiktaş daha erken rahatlayacaktı.

İki kısa stoper (İ.Toraman-Koray) hayret(!) yine Beşiktaş'ın başını ağrıtmadı. Tigana neden M.Doğan'ı stoperlerden biri yapmadı ve neden Koray'ı orta alana çekmedi bilemem. Bu kurguyla Beşiktaş başarılı oldu ancak yarın havadan etkili olan oyuncular karşısında bu ikili her an havlu atabilir.

Tigana'yla başladım, Tigana'yla bitireyim. Fransız hoca her geçen gün daha da hoşuma gidiyor. Bu nedenle de gelecek sezona Beşiktaşlılar adına, giderek artan umutlarla bakabiliyorum.
__________________
Bu sene sampiyon gorelim sizi,
Olmeden mezara koymayin bizi,
Korkutmaz bizleri musalla tasi,
Olumune seviyoruz biz BESIKTASI
Josekleberson Ofline