Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2007, 08:28   #1
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal yuvası projesi

Click the image to open in full size.
Kartal yuvası
Click the image to open in full size.Seba ve Bilgili’nin büyük uğraş verdiği Beşiktaş Üniversitesi projesi Yıldırım Demirören yönetiminde gerçeğe dönüşüyor.

Hayaller gerçek oluyor
Onursal Başkan Süleyman Seba döneminden bu yana gündeme gelen Beşiktaş Üniversitesi için yapılan tüm plan ve projeler çeşitli nedenlerle bir türlü hayata geçirilememişti. Süleyman Seba ve Serdar Bilgili Yönetimleri Kabataş Lisesi, eski başkan adaylarından Fikret Orman ise eski SSK binasının kulübe devri için çalışmalar yapmış ancak bir sonuç elde edilememişti. Yine eski yönetici ve başkan adayı olan Hasan Arat ise Ortaköy’deki Yüzme İhtisas Kulübü üstünde durmuştu. Bütün çabalar hayata geçirilmek için düğmeye basıldı. Yüzme İhtisas Kulübü ve yandığı için kullanılmaz hale gelen Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nun yer aldığı kompleksin kullanım hakkı Beşiktaş Kulübü’ne veriliyor.

Sözleşmesi uzatılmadı
Beşiktaş, Ortaköy’de boğaza sıfır olan ve 13 dönümlük bir araziyi bünyesinde bulunduran komplekste yanan okul, halen otopark olarak kullanılıyor. Komplekste, Hatice ve Emine Sultan isimleri ile iki ayrı köşk, diğer yanda ise kapalı spor salonu, iki adet açık ve kapalı yüzme havuzu, restaurantlar, oyun ve toplantı salonu yer alıyor. Bölgenin kullanım hakkını 35 yıldır elinde bulunduran İstanbul Yüzme ve İhtisas Kulübü’nün sözleşmesi geçtiğimiz temmuz ayında bitmiş, İl Özel İdaresi bu kulüp ile sözleşme yenilemeyeceğini bildirmişti. Daha sonra özellikle Arap yatırımcıların beş yıldızlı otel yapmak için devreye girdiği bölge ile valilik bizzat ilgilenmiş ve oldu bittiye getirilmesine engel teşkil etmişti.

Demirören’e nasip oldu
İstanbul Valisi Muammer Güler’in denetiminde olan İl Özel İdaresi, İstanbul İl Genel Meclisi’nden de aldığı yetki ile bu bölgenin eğitim ve turizm alanı olması konusunda ilk adımı atmıştı. Vali bizzat Ortaköy’e gelip, incelemelerde bulunmuş ve İl Genel Meclisi’nden satış hakkını almıştı. Yer için toplam 190 milyon Dolarlık bedel biçilmiş ve resmi işlemler yapılmıştı. Beşiktaş’ın 49 yıllığına kullanım hakkı için başvurup olumlu cevap almasından sonra proje hayata geçirilecek. Yanan okul, Beşiktaş Üniversitesi’ne dönüştürülürken, diğer tesisler de restore edilip kullanıma açılacak. Böylece uzun yıllar sürüncemede kalıp hayata Demirören döneminde geçirilen Fulya’nın ardından, Üniversite de yerini almış olacak.
Orhan YILDIRIM


kaynak:hurriyet-fanatik
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla