Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-05-2006, 00:42   #1
kumandaci
 
kumandaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
KUPA MAÇININ ŞİFRESİ TAKOS(Tümer-Ahmet-Kleberson-Okan-Sergen)

Turgay Demirin www.maraton.com da yazan yazısına aynen katılyorum.Tigana Macera ararsa,Geretz ile Halilhodzicin durumuna düşer,Kupada elimizden gider.

yazar Şifreyi TAKOS YERİNE SOK AT OLARAK VERSE DAHA GÜZEL OLURDU
SOKAT : (Sergen-Okan-Kleberson-Ahmet Hassan-Tümer)

Turgay Demir Click the image to open in full size.
ŞİFRE TAKOS!
02.05.2006 10:21


Gerets'in macera arayışı, Halilhodziç'in, takımı öndeyken Yatttara'yı kenarda unutması Daum'un sıradan doğrularının yeşil sahaya futbol dehası gibi yansımasına neden oldu. Şimdi sıra Tigana'da... Önünde çok değil, iki seçenek var. Birincisi macera aramak, ikincisi aklın yolunu takip etmek. Macera aramak kolay... Yine antrenmanda yapması gereken denemeleri sahada yapmaya kalkar ve Galatasaray gibi hüsrana uğrar... Aklın yolunu takip ederse sezonu kupayla kapatır. Peki aklın yolu nedir? Beşiktaş'ın bundan önceki maçlarını tek tek incelersek en büyük problemin savunma ile orta alan arasındaki kopukluk olduğunu görürüz. En zayıf rakipler karşısında bile defansın uzaklaştırdığı toplar orta alanda iyi kullanılamayınca Beşiktaş istediğini yaptıran patron olması gereken maçlarda, söyleneni yapan işçi konumuna düştü.

Ustalar sahada olmalı
Bu pencereden bakınca kupa finalinde zafere giden yol ustalar ile çıraklar arasında doğru tercihleri yapmaktan geçiyor. Tigana yarın, Tümer, Sergen, Ahmed Hassan, Okan ve Kleberson'u birlikte sahaya sürerse bu maçı büyük ihtimalle kazanır... Böyle bir beşli ile Beşiktaş orta alanda patron olur. Savunmanın çıkardığı toplar Sergen ve Tümer'le en kestirme yoldan forvete ulaşır. Bu ligin en çok top kapan oyuncusu olan Okan Buruk, böyle bir orta saha ile top ezmek zorunda kalmaz. Verdiğini alır, aldığını verir. Çevresinde dört kaliteli alternatifi olacağı için her şeyi tek başına yapmaya kalkmaz. Dolayısıyla Beşiktaş bu şartlarda kolay top kapan, o topu iyi kullanan ve zor kaybeden bir takım haline gelir... Orta sahada başka arayışlara girmek maçı Fener'e hediye etmek ve Daum'u kahraman yapmak olur
kumandaci Ofline