Konu: Topağaç
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2007, 23:04   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Topağaç

Click the image to open in full size.


Topağaç





Adadaki ilk yerleşme, Antik Çağda Miletoslularca kuruldu. Bir deniz ticaret kolonisi olarak kurulan Prokonnesos kenti, adaya da adını verdi. Birçok kez yağmalanan Prokennesos, Roma döneminde Hristiyanların sürgün yeriydi. Bizans Döneminde keşişlerin yerleştiği adaya, Osmanlı topraklarına katıldıktan sonra 15. yüzyıldan başlayarak Türkler de yerleştirildi.


Topağaçta cumartesi günleri pazar kurulur. Buradan taze gıdalarınızı,ve Topağaç halkının yetiştirdiği ürününü alabilirsiniz Diğer ihtiyaçlarınızıda bakkallardan temin etmeniz mümkün. Ayrıca restoran,pide ve lahmacun, tarzı bir kaç yer mevcut.Topağaçta Avşa ve Marmara Şarabı ve her sabah taze balık bulabilirsiniz. Ayrıca bol bol kekik bulabilirsiniz. Adaya has şeyler arasında; çaybahçeleride içilebilecek adaçayı, koruk suyu ve vişne suyu var.

Marmara Denizinin güneybatısında bulunan ada. Marmara Adalarının en büyüğü ve Gökçeada'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük adasıdır. Yüzölçümü 117,18km2dir. Bir elipsi andıran adanın orta kesimleri dağlık, kuzeyi ve güneyi ise genellikle tepeliktir Güneydoğuda, tepelerin arasında, önemli bir tarım alanı olan Topağaç (eskiden Kılazak) Ovası yer alır.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla