Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2007, 23:06   #2
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ULAŞIM

Ağva'ya ulaşım artık çok kolay. İstanbul'a 97 km. lik uzaklıkta yer alan Ağva'ya, büyük bir bölümü otoban olan yoldan ulaşılabiliyor.

ÖZEL ARAÇLA

Eğer özel aracınız varsa aşağıda sizlere önerebileceğimiz birkaç güzergahı bulabilirsiniz:

• 1.Güzergah

Ümraniye-Şile yolunu takip edin. Şile'den sonra, Ağva'ya giden sahil yolunu kullanarak, Kabakoz, İmrenli, Akçakese ve Kurfallı güzergahını izleyin. Toplam bir buçuk saatte Ağva'ya ulaşabilirsiniz.

• 2.Güzergah

Ümraniye-Şile yolunu takip edin. Şile'ye gelmeden önce Pot Deresini geçtikten hemen sonra sağa dönen yola sapın. Ovacık, İmrendere güzergahını takip ederek, Teke güzergahını izleyebilirsiniz.

• 3.Güzergah

Ümraniye-Şile yolunu takip edin, Şile'den sonra, Ağva'ya giden dağ yolunu kullanarak, Teke güzergahını izleyebilirsiniz.

Aslında her gidişinizde farklı bir güzergahı izleyebilir ve Şile-Ağva arası görebileceğiniz farklı güzelliklerin tadına varabilirsiniz.


OTOBÜSLE

Özel aracınız yoksa otobüs ile de ulaşım imkanı var.

İstanbul-Üsküdar'dan her saat başı Şile-Ağva otobüsleri kalkıyor, aynı yolu kullanarak, önce Şile'ye, sonra Ağva'ya yolcularını güvenle ulaştırıyorlar. Hafta içinde daha çok yöre halkı ile yolculuk yapıyorsunuz. Daha fazla bilgi için otobüslerin kalktığı Üsküdar'daki duraktan bilgi alabilirsiniz


KONAKLAMA

Ağva otel açısından hayli zengin bir bölge. Ağva'da oteller genellikle Göksu Nehri kıyısı boyunca kurulmuş. Otellerin hemen hepsi kendine özgü mimarisi ve kaliteli hizmeti ile dikkat çekiyor. Ağvadaki otellerin listesi aşağıda otel ismini google aratirsaniz detayli bilgilerini ulaşabilirsiniz.


Piccolo Mondo Hotel

Göksu Deresi kıyısında üç katlı ve Avusturya mimarisinden izler taşıyan Piccolo Mondo, otel binası, şömineli şirin restoranı, ahşap iskelesi, iskelenin hemen üstünde yer alan Piccolo Bar'ı ile sevimli bir aile işletmesi...

Piccolo Mondo, İtalyanca "Küçük Dünya" anlamına gelmekte... Halen toplam 20 odası bulunan otelde odaların bazıları nehir, bazıları da dağ manzaralı... Odaların hepsinde cibinlikli yatak, duşakabin banyo ve 10 odada balkon bulunmakta...

Tranquilla Nehir Evi


Tamamı kütükten inşa edilmiş Tranquilla Nehir Evi, Göksu Deresi kıyısında, bir elma bahçesi üzerine kurulu... Restoran ve bar olarak hizmet veren tümüyle kütükten imal edilmiş kır evi, yüksek tavanlı özgün mimarisi ve şöminesi ile kış aylarında da sizlere sıcak ve samimi bir ortam sunuyor.

Tranquilla kelimesi "Sakinlik, sessizlik" anlamına sahip.... Tümüyle doğal malzemelerden inşa edilen Tranquilla'da toplam 10 adet bağımsız girişli konuk evi bulunmakta...

Riverside Club


Göksu Deresinin her iki kıyısında bulunan ve mimari açıdan birbirine benzemeyen üç ayrı tesisi ile Riverside Club ziyaretçilerine bir çok oda alternatifi sunuyor. Odalarda Banyo-tuvalet, telefon, klima, minibar, saç kurutma makinesi, merkezi müzik sistemi yer almakta....

Tesisin kurucularının deniz kökenli olmalarından dolayı tesisin bir çok yerinde gemicilik ile ilgili malzemelere rastlamak mümkün. Büyük şileplerin tahliye sandallarından biri de gezi teknesi olarak hizmet veriyor. Tesiste ayrıca havuz, şömineli restoran, iskele restoran, toplantı salonu ve Jazz Bar bulunmakta.

Paradise Motel


Göksu Deresinin kıyısında yer alan diğer bir tesis ise Paradise Motel... Tamamı ahşap kullanılarak oluşturulan tesiste iki katlı restoran, teras kafe, iskele bar, havuz ve sauna bulunmakta... Karadan ulaşımı olmadığı için derenin üzerinden teleferik ile geçiyorsunuz.

Çarklı gezi teknesi de tesis gibi orjinal... Bungalow şeklinde inşa edilmiş odaların hepsinde banyo-tuvalet, kasetçalar yer almakta ve bazı odalar klimalı...
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla