Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-01-2007, 13:49   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Intel'den 4 Cekirdek Işlemci Yolda....

Bu kadar işlemci gücü ne için?
Click the image to open in full size.
Cisc (complex instruction set computer) mimarili masaüstü işlemcilerde tek çekirdekten çift çekrideğe uzanan yol 20 yıldı. Beklendiği gibi dört çekirdek üzerine çalışmalar da hemen başladı ve Intel, masaüstü sistemler için ilk dört çekirdekli işlemcisi Intel Core 2 Extreme QX6700′ü bu Kasım ayında satış noktalarına göndermeye başlayacaklarını açıkladı.
Kentsfield kod adlı işlemci 2 adet çift çekirdekli çipe sahip ve toplam 4 işlem çekirdeği ile 8 MB L2 önbellek ile gelecek. Bu işlemci 2.66 GHz’lik frekansıyla Conroe’nu mevcut 2.93 GHz frekansındaki çift çekirdekli işlemcisinden yavaş gibi görünüyor. Ancak 3D Mark 2006 tabanlı CPU testinden 3903 puan alarak, 2497 puan alan Conroe’dan çok daha hızlı olduğunu kanıtlıyor.
Bu işlemci gücünün oyunlara yansıması ise daha iyi fizik gücü, daha hızlı oyun aksiyonu şeklinde olacak (!?). Remedy Entertainment’in gelecek korku aksiyon oyunu Alan Wake’in 4 çekirdeğin tüm nimetlerinden faydalanacağı belirtiliyor.
Rakip işlemci üretici firma AMD ise kendi 4×4 dört çekirdek platformunu duyurmuştu; ayrıca AMD tek çipte 4 çekirdek işlemcisini ise 2007 yılında piyasaya sürecek.
Cisc mimarisi, komplike komut seti hantallığıyla bize acayip işlemci güçleri sunmaya çalışıyor. Ancak 20 sene öncesinin bu IBM diretmesi geleceğimizi de olumsuz etkiliyor. Yeni oyunlar için daha yeni işlemci ve grafik gücü, yeni masraf kapıları açıyor. Risc (reduced instruction set computer) mimarisi gibi bir potansiyel yanıbaşımızda uyurken biz kulağımızı ters taraftan tutmaya devam ediyor; üreticilerin ceplerini parayla dolduruyoruz. Bizim ceplerimiz ise her geçen sene eskiyen donanım parçaları ile doluyor.
Bu kadar işlemci gücü niye diye birinin çıkıp sorması lazım. Eskisi kadar sağlam yapımlar bugün yapılmıyor. Çıkan birçok oyun birbirinin kopyası ve birçoğunun içi boş. Bu oyunların neden sadece inanılmaz grafiklerden ibaret olduğunun nedenlerini düşünmemiz lazım. PC oyunculuğu da her şey gibi gittikçe endüstrinin içinde yok oluyor.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla