Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-01-2007, 18:44   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şifo"Terim Hatamın Arkasında Durmadı"

Beşiktaş'lı eski futbolcu Mehmet Özdilek'ten olaylı İsviçre maçıyla ilgili önemil açıklamalar. Rakip futbolcuya tekme attıktan ceza alan ve istifa eden Özdilek dobra dobra konuştu...


M.Özdilek'ten çarpıcı açıklamalar
Türk futbolunun namıdiğer Şifo’su... Yani Beşiktaş’ın unutulmaz yıldızı ve Milli Takım’ın İsviçre maçında yaşadığı kaosun baş aktörü Mehmet Özdilek... O makus ’tekme’anına dek herkesin ’beyefendi’ kimliğiyle bildiği, ancak bir anlık ’gafletin’cezasını ağır bir bedelle ödeyen Şifo, Ay-yıldızlı takımdan Fatih Terim’e, Beşiktaş’tan şampiyonun kim olacağına ve gelecekle ilgili projelerine dek geniş bir değerlendirme yapıp “Hatamın arkasında durdum ama Fatih hoca duramadı” dedi. İşte Şifo Mehmet’in ağzından kendisi ve yaşadığı gerçekler:

‘HERKES HATA YAPAR’
“İki ay önce PH yapımla TV8’de ’Kampüs Yolu’ diye bir program yaptık. Üniversitelerine gidip, öğrencilerin ve gençlerin sorunlarını yansıtmaya çalıştık. Sonra da ’futbol okulu’ projesi teklifi geldi. Çocukların geleceği söz konusu olduğu için hiç düşünmeden kabul ettim. Sokak çocuklarına futbol eğitimi vereceğiz. Bunu İsviçre maçında yaşananları unutturmak için yaptığım doğru değil. Çünkü bu tür sosyal sorumluluk projelerini ilk kez yapmıyorum. Futbol ilginç bir olaydır. Anlık hareketlerini beyninizde kontrol edemeyebilirsiniz. Ben İsviçre maçına dek hep ettim. Çok gergin bir ortamdı. Anlık refleks mi dersiniz, ne dersiniz, bilemem. İstemdışı bir hareket yaptım. Sonra da açık yüreklilikle çıkıp, davranışımın doğru olmadığını kabul edip, istifa ettim. Daha ne yapabilirdim ki? Herkes hata yapabilir

‘KOLAY DEĞİL’
Olaydan hemen sonra istifa ettim. Ama ceza Şubat’ta tebliğ edildi. Yani 16 ay sporun içinde olamadım. Artık cezam bitti. Kolay bir süreç değildi, yaşayan bilir. 15-20 gün, gazetelerde ve televizyonlarda olmanın psikolojisini düşünün. Ve tek hedef sizdiniz. Hatamı kabul edip, istifamı verdim. Ama bu süreçte çok yalnız bırakıldım. Herkes çıkıp ‘Ben bir şey yapmadım’ dedi. Kimse o sürece dek neler olduğunu açıklamadı. Fatih hoca da açık ve net bir duruş sergileyemedi. Benim alnım ak. Fatih Hoca’ya olan kırgınlığım hâlâ sürüyor. İstifadan sonra hiç görüşmedik. Bir sürü söylentiler oldu. Ama herkes, her şeyin ne olduğunu iyi biliyor. Konuşmak kimsenin işine gelmiyor. Milli Takım için yeniden teklif alsam, bir daha aynı ekiple çalışmam mümkün değil.

‘İSTEYEN GEREKEN DERSİ ALDI’
Bu zor durumdan çıkmak için kendime güvenmem ve sağlam şekilde ayakta durmam gerekiyordu. Ben de bunu yaptım. Bu kötü süreci ailem, eşim, dostlarım ve arkadaşlarımla geçirdim. Eşim hep yanımdaydı. 8 aylık kızım Yağmur da sığınağım oldu. Toplumun büyük kesiminden de destek aldım. Bu da beni çok mutlu etti. İsviçre maçı sonrası isteyenler, büyük dersler çıkardı. Yeni bir süreç başladı. Yunanistan, Norveç, Bosna maçları var. Gönül ister ki başarılı olsunlar En büyük temennim bu. Çünkü futbolcular başarıyı hak ediyor. Emre ise akıllı bir oyuncu. Kafası çok çalışır. Saha içinde hırçın ve agresif olabilir. Ancak gidip ırkçılık yapacağına inanamıyorum. Bu işten alnının akıyla çıkacak

‘ALKIŞ TARAFTARA’
Beşiktaş zor süreçte. Elindeki tek şey Türkiye Kupası. Şampiyonluğu ancak F.Bahçe ve G.Saray’ın hatalarıyla yakalayabilir. Bu süreçten nasıl çıkacaklar? Tigana’nın tüm istediği transferler yapıldı. Ama o, vaatlerini yerine getiremedi. Sözleşmesinde ağır şartlar var. Yönetim bu yüzden gönderemedi. Umut veren bir takımı yok. Oyunun rengini değiştirecek isim bulunmuyor. Süper Lig takımlarından tekilifler var. Gitme ihtimalim yüksek. Bu arada sporun içinde olmak ve bir gün şartlar ne olursa olsun Beşiktaş’ta görev yapmak en büyük hayâlim. Bu saha içi de olabilir, yukarıda da olabilirim. Aslında Beşiktaş’ta alkışı tek hak eden taraftar. Oyuncular ’İnönü’de seyircisi baskısı var’ diyor. Ama onlar İnönü’deki asıl baskıyı görmediler. Beşiktaş’ı izleyen kitle her geçen gün azalıyor.”

‘O tekme sırasında 5 aylık hamileydim’
Mehmet Özdilek’in eşi İnci Özdilek ise evliliklerini ve o meşhur tekme olayını şöyle anlatıyor: “Mehmet ile 1 yıldır evliyiz. Her şey çabuk gelişti. Çok sevecen ve iyimser biri. İş hayatındaki problemleri eve fazla yansıtmaz. İsviçre maçında ben de tribündeydim. Maç bitti, eve geldik. Hiçbir şeyden haberim yoktu.

Ertesi gün televizyondan öğrendim neler olduğunu. 5 aylık hamileydim. Büyük şok geçirdim. Bebeğimize bir şey olabilirdi. Allah’a çok şükür ki olmadı. Mehmet bir hata yaptı ve bedelini ödedi, yalnız bırakıldı, çok üzüldü. Mehmet’e sonuna dek inanıp, güveneceğim.”

vatan
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla