Ali Kulaksızoğlu geri çekildi!
Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Ali Kulaksızoğlu 11 Ocak tarihinde oluşturduğu yönetim kurulu listesi ile Siya-Beyazlı Kulübün başkanlığına talip olmuştu.
Ancak; Kulaksızoğlu, geçen bu 10 günlük süre içerisinde yaşadığı gelişmeler üzerine başkan adaylığından vazgeçtiğini açıkladı.
Kulaksızoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Biz, belki dünya tarihinde bir ilk olacak gerekçeyle çekiliyoruz. Herkes, kaybetme korkusuyla, endişesiyle girdiği bir yarıştan çekilirken, biz kazanma ihtimalimiz doğduğu için genel kurula katılmama kararı aldık" diyerek dikkat çekti.
Ali Kulaksızoğlu, seçimden çekilmesinin ana gerekçeleri olarak da ; "28 Ocak'taki kongrede oy kullanacak delegelere ismimizi ve ne yapmak istediğimizi çok fazla duyuramadık. Kulüpten bu delegelerin mail ve telefonlarına ulaşmak istedik ancak bu tür bilgiler verilmedi ve yokuşa sürüldük. Herşeye rağmen kazanma şansımız vardı. Ancak hazırlıksız olduğumuzu düşündük. Böylesine bir seçime 5-6 ay önceden kolları sıvamak lazım. Böyle bir durumda seçimi kazanmamız Beşiktaş adına olumsuz sonuçlanabilirdi" dedi
Kulaksızoğlu, Demirören'i de eleştirerek "Adaylığımı koyduğum günden bu yana Yıldırım Demirören'in kaybetme çekincesiyle oy potansiyeli olan ama Beşiktaş'a katkı sağlamayacak insanları listesine alacağını gördük. Bu yanlış" dedi.
Önemli olan bir başka noktaya da değinen Kulaksızoğlu, "Beşiktaş taraftarı oy verip kendi kulübünün başkanını belirleseydi %90 kazanırdık. Bana taraftarların verdiği destekten çok memnunum. İnternet forumlarında benim önde gittiğim anketler de var. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ali Kulaksızoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Yıldırım Demirören 100. yılda şampiyon olduğumuz son Galatasaray maçı sonrası gözünden akan yaşlarla, Beşiktaş duruşunu sergilemişti. Umarız bu anlamı ifade eden duruşunu son 3 yıldaki hatalarını da düzelterek devam ettirir. kendisine başarılar diliyorum"
22.01.2007
Kaynak : DHA