TALAŞ BÖREĞI
MALZEMELER
8 kişilik
8 adet kare katlı hamur
2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
harcı için:
400 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 yemek kaşığı maydanoz
karabiber
tuz
kekik
HAZIRLANIŞI
Soğanı ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra içini çıkarın ve onu da küp küp doğrayın. Tereyağını kızdırın, soğanı ve etleri suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, salça ve 1 su bardağı suyu ilave edin ağzı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açık tutup suyu çektirin. Biber, maydanoz ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın. Hamurların kenarlarını yumurtalayın ve ortalarına da harcı koyun. Hamurun köşelerini etin üzerine kapatın. Ters çevirip üzerini de yumurtalayın. Buzdolabında 25 dakika bekletin ve önceden 220 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |