Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2007, 11:18   #2
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

TEMSİL:
Madde 70- Yönetim kurulu üyeleri, seçilmelerini müteakip yapacakları ilk toplantıda gizli oyla görev bölümü yaparak başkan, başkan yardımcısı ve muhasip üyeyi tespit eder. Aynı toplantıda, yönetim kurulunun yapacağı mutat toplantı tarihlerini ve yerini belirler. Bu toplantıda ayrıca, lüzumu halinde yapılması zorunlu olan mutat dışı toplantılara çağrının nasıl ve kimler tarafından yapılacağına dair karar alınır.
Yönetim kurulu başkanı, olmadığı zaman yardımcısı kooperatifi temsilen birinci derecede imzaya yetkilidir. İkinci imza yetkisi yönetim kurulunca muhasip üyeye verilir. Kooperatifin hukuken bağlanabilmesi için kooperatif unvanının yazılıp altının imzaya yetkili olan iki kimse tarafından imzalanması gerekir.
Kooperatifi temsile yetkili olanlar kooperatifin konularının sınırları içerisinde çeşitli işlem hukuki işlemleri, kooperatif adına yapmak ve kooperatifin unvanını kullanmak hakkına sahiptirler.
Yönetim kurulu üyeleriyle kooperatifi temsile yetkili kimselerin ad ve soyadları tescil ve ilana tabidir.

DENETÇİLER:
Seçim:
Madde 86- Denetçiler, genel kurul adına kooperatifin bütün işlem ve hesaplarını tetkik eder. Denetçiler ortaklar arasından en az bir, en fazla dört yıl için seçilirler. Genel kurulca böyle bir süre tespiti yapılmaması halinde bir yıl içinde üç asil ve üç yedek olmak üzere genel kurul tarafından seçilmiş sayılırlar. Denetçilerden bir tanesi kooperatif ortaklarından olmayabilir.
Bu genel kurulda ibra edilmeyen denetçiler gündemde seçim maddesi var ise tekrar yönetim ve denetim kurulu üyeliklerine seçilemezler. Şayet gündemde seçim maddesi yok ise yapılacak ilk genel kurul toplantısı gündemine seçim maddesi konması zorunludur.
Süreleri biten denetçiler tekrar seçilebilir. Denetçiler birbirleriyle ve yönetim kurulu üyeleriyle 3. dereceye kadar (bu derece dahil) akraba olamazlar ve kooperatifte idari görev almazlar. Görevi biten yönetim kurulu üyeleri genel kurulca ibra edilmedikçe denetçiliğe seçilemezler.
Denetçilerin Türk vatandaşı olmaları ve Türk Ceza Kanunundaki zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, görevi suiistimal sahtekarlık, hırsızlık, dolandırıcılık, hileli iflas, emniyeti suiistimal ve devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlardan veya 3476 sayılı Kanunla değişik 1163 sayılı Kanuna göre mahkum olmamaları şarttır.
Görev kusurlarından veya suç teşkil eden fiillerinden dolayı yönetim kurulu ve denetçilikten uzaklaştırılanlar denetçiliğe seçilemezler.
Söz konusu suçlardan affa uğrasalar veya memnu haklarından iadesiyle ilgili kanun hükümlerine göre karar alsalar dahi yönetim ve denetim kurulu üyeliğine seçilemezler.





YÜRÜRLÜLÜK HÜKÜMÜ
Madde 130- Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Örnek Anasözleşmesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın 13/12/2001 tarih ve 892 sayılı onayı ile kabul edilmiştir.

KOOPERATİF KURUCU ORTAKLARI:
Kooperatif kurucu üyelerinin soyadı, adı, adresi ve imzaları aşağıdadır. Peşin ödedikleri payların tutarı 5.250,00-YTL’ dir.

Ortak Soyadı Adı İmza Sermaye İkametgah Adresi
No Taahhüt Ödenen

1) ……………… İMZA …………-YTL …………-YTL Üzümören kasabası

2) ……………… İMZA …………-YTL …………-YTL ………………

3) ……………… İMZA …………-YTL …………-YTL ………………

4) ……………… İMZA …………-YTL …………-YTL ………………

5) ……………… İMZA …………-YTL …………-YTL ………………

6) ……………… İMZA …………-YTL …………-YTL ………………

7) ……………… İMZA …………-YTL …………-YTL ………………

GEÇİCİ YÖNETİM KURULU
Kooperatif kuruluş işleminin tescil ve ilanı ile kuruluş genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere kurcu ortaklar arasından seçilen yönetim kuruludur.
1. Geçici Başkan : ………………
2. Geçici Başkan Yardımcısı : ………………
3. Geçici Muhasip Üye : ………………









  Alıntı ile Cevapla