Bulgurlu Etli Kabak Dolması Gereçler:5 Adet orta boy kabak
10 Silme Çorba K.Pilavlık Bulgur
150-200 gr.Dana Kıyma
1 Baş soğan Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1/4 Demet Maydonoz
2 Çorba K.Domates Salçası
Tuz*Karabiber*Kimyon*Nane ve arzuya göre acı pul biber Yapılışı:Kabaklar yıkanıp herbiri silindir şeklinde 3'e
bölünecek ve oyulacak.İnce kıyılmış soğan* maydonoz*salça*bulgur*kıyma*yağ ve baharatlar karıştırılır.Kabakların içleri doldurularak teflon tencereye dizilmek suretiyle yarım çay bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.dolmanız servise hazır.AFİYET OLSUN! Servis Önerileri: Bol kimyonlu ve acılı tavsiye edilir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |