beyaz soslu ıspanaklı rosto Gereçler:500 gr nuar 250 gr ince doğranmış börttürülmüş ıspanak 1 adet havuç2 kaşık yoğurt 2-3 kaşık un 3 diş sarmısaak bir tutam feslihen bir kaç maydonoz Yapılışı:nuarı temizleyerek yatay olarak ortasını delin deldiğiniz yerden havucu gecirin pişirmek üzere tencereye atın üzerini kapatacak şekilde su ilave edin diğer tarafta sos için bir tecereye yağ koyun biraz kızdırın ve unu ilave edin sararınca biraz soğuk su ile sosu açın içine yoğurdu atın karıştırarak yedirin sonra içine ince doğranmış ıspanakları atn ve bir iki taşım kaynatın pişmiş nuarın üzerindeki yağ ve sinirleri alın ve dikey olarak yarım santik kalınlığında büyük d*ilimler halinde kesin ve tepsiye dizin sosun üzerine fesliğeni atarak karıştırın sonra tepsiye dizdiğiniz etlerin üzeri kapanacak şekilde sos verin önce ocağın üzerine alın tepsiyi orda 10 dk kaynatın kontrollu bir şekilde daha sonra orta ateşli fırına alarak dinlendire dinlendire rostoların üzeri hafif kızarana kadar pişirin fırından alın maydonozla süsleyin ve sıcak sevis yapın Servis Önerileri: yanında patates kızartması veya patetes püreside verebilirsiniz doğrarken içindeki havucun dağılmamasına dikkat edilmeli Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): nuar sert etlerden biridir pişip pişmediğini içindeki havuçtan öğrenebilirsiniz
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |