Cerkes Pİrzolari ÇERKES PİRZOLASI İçindekiler Koyun ya da dana pirzola: 750 Gr Patates: 2 BB Yumurta: 2 adet Margarin:3 YK Galeta unu: Yeteri kadar Tuz: Yeteri kadar Kara biber: 1 ÇK Yapılışı 1- Pirzolalar yassı bir kapta bir bardak suyla haşlanır. 2- Haşlanmış patatesler rendelenerek püre haline getirilir* tuz ve kara biber katılır. 3- Pirzolalar teker teker önce püreye* sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulanır. 4- Tavada kızdırılmış margarinde kızartılır* sıcak servis yapılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |