16. Ketçaplı dilim pizzası
Bayat ekmek dilimleri* yağlanmış tepsiye dizilir.
1 çorba kaşığı salça* 1 çorba kaşığı ketçap* 2 yumurta* 1 tatlı kaşığı kekik
ve 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır. En son ezilmiş beyaz peynir katılır.
Karışım* ekmek dilimlerinin üzerine sürülür.
Dilimler* orta ısılı fırında* pembeleşene kadar kızartılıp* sıcak sıcak
servise çıkarılır.
17. Dilim kayganası
2-3 yumurta çırpılıp 1 kahve fincanı süt veya su ile karıştırılır. Bayat
ekmek dilimleri arkalı önlü bu karışıma bulanıp kızgın sıvı yağda
kızartılır.
18. Sarımsaklı ekmek (Tiyriti)
Bayat ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır.
2-3 diş sarımsak dövülüp tereyağında 1-2 çevrilir. Bolca toz kırmızı biber*
bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su eklenip hemen ateşten alınır. Ekmek
dilimleri üzerinde gezdirilir.
19. Bayat ekmek kanepesi
Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça* yarım çay bardağı sıvı yağ* 1 tatlı
kaşığı kekik* yarım çay bardağı süt* 200 gr. ezilmiş beyaz peynir* 2 yumurta
iyice karıştırılır.
Bu karışım* kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür.
Dilimler* fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır.
Kızartılmış dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine
de 2 ince dilim sosis yerleştirilir.
Kanepeler* kürdanlı olarak servis tabağına alıp* soğutmadan* kıvırcık marul
yaprakları eşliğinde servise çıkarılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |