Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir.
18x20 cm. ebadında bir fırın kabına yağlı kağıt döşenir. Kağıdın üzeri 1
tereyağı ile yağlanır. Elde edilen karışım kaba dökülür; 180 derecede
ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Krem şanti veya kaymak eşliğinde servise
çıkarılır.
27. Ekmekli puding
Bir kapta 3 su bardağı süt* 3 yumurta* ¾ su bardağı bal* yarım limonun suyu*
4 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu* 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı tuz
karıştırılır. İçine* 4 su bardağı dolduracak kadar* iyice ufalanmış bayat
ekmek* 1.5 su bardağı rendelenmiş elma* yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
eklenip karıştırılır. Tüm karışım* yağlanmış bir kalıba koyulup 175 derecede
ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirilir. Bu ölçü* 6 kişiye yeter. Not:
Ekmekli puding sıcak veya soğuk yenilebilir. Sade olarak veya krem şanti*
dondurma* elma sosu gibi ekler ile de servise çıkarılabilir.
(Tijen İnaltong’dan.)
28. Ekmekli krep
4 dilim bayat ekmek ufalanır; üzerine 1.5 su bardağı süt dökülerek
ıslatılır. 4 yumurta* 2.5 çay bardağı un ve 4 çorba kaşığı bal* ufalanmış
sütlü ekmeğe eklenip iyice karıştırılır.
Fındık büyüklüğünde tereyağı tavada kızdırılır. Hazırlanan karışımdan bir
miktar tavaya dökülür. Tava sallanarak hamurun yayılması sağlanır.
Krepin her iki tarafı da pişirilir.
Hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır.
Not: Kreplerin üzerine fıstık ezmesi de sürülebilir. Ekmekli krep* komposto
ile birlikte iyi gider.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |