Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2007, 20:04   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Türkiye'yi Karalayan Film İçin Çağrı

Yıllarca Türkiye'nin imajını yaralayan Geceyarısı Exspresi filminin hikayesinin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya ne dersiniz? İşte filmin kahramanının ağzındaki şok itiraflar:

Reklamcı Alinur Velidedeoğlu, yıllarca Türkiye'nin imajını yaralayan filmin hikayesinin ardındaki gerçeği ortaya çıkartıyor. You Tube‘dan izleyebileceğiniz bu söyleşiyi elinizden geldiğince kişiye ileterek ve izleterek, söyleşinin Youtube'da popüler videolar arasına girmesini ve ana sayfaya taşınmasını sağlayabilirsiniz.

1970 yılında, Türk polisi tarafından İstanbul'da esrar kaçakçılığından tutuklandığında henüz 22 yaşında olan Billy Hayes, 1975 yılında İmralı Cezaevi'nden kaçtıktan sonra, yani 1977 yılında, "Geceyarısı Ekspresi" adlı kitabı yazdı.
Geceyarısı Ekspresi filmi, 1978 yılında bu kitaptan uyarlandı ve Oliver Stone tarafından senaryolaştırılıp, Alan Parker tarafından yönetildi. Film, abartılmış cezaevi işkence sahneleriyle ülkemizi, tarihin en ağır ve adil olmayan anti-propagandasıyla yüz yüze bırakmıştı.

Bundan yıllar sonra 1999’da Güzel Sanallar Saatchi&Saatchi yönetici ortaklarından Alinur Velidedeoğlu, Cannes Film Festivali’nde, Billy Hayes ile tanıştı ve bir ropörtaj yaparak, bilinen ve bilinmeyen tüm gerçekleri ortaya koydu. Filmde kullanılan birçok sahnenin aslında nasıl bir abartı ve kurmacadan ibaret olduğunu bizzat Billy Hayes’den dinledi.

You Tube‘dan izleyebileceğiniz bu söyleşiyi elinizden geldiğince kişiye ileterek ve izleterek, söyleşinin popüler videolar arasına girmesini ve ana sayfaya taşınmasını sağlayabilirsiniz. Bu gerçekleri tüm dünyanın öğrenmesi ve “Türk Kimliği”ni korumak adına bu önemli görevi yerine getirmek mümkün. Youtube’da Alinur, Velidedeoglu ve Midnight Express, anahtar kelimeleriyle arama yaparak bu ropörtaja kolayca ulaşılıyor.

Alinur Velidedeoğlu, bu filmin 29 seneden beri yayınlanıyor olmasının, Türkiye’nin turizm gelirinde açtığı yaranın yaklaşık 50 milyar dolar olduğunu söylüyor.



__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla