MUZLU YALANCı TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER
1 kg süt
2 adet muz
1,5 bardak toz şeker
2 fincan un
1 vanilya
1 paket kakaolu piknik bisküvi
HAZIRLANIŞI
Sütü derin bir tencereye boşaltın, içine unu, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Karışımı ağır ateşte karıştırarak pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp, mikser ile iyice çırpın. Daha sonra herhangi bir tepsiye bisküvileri dizin. Dizdiğiniz bisküvilerin üstüne muhallebiyi boşaltın. Soğuduktan sonra kareler halinde kesin. Muzları salatalıkları böler gibi ince inci bölün. Böldüğünüz muzları karelerin köşesine koyup spatula ile kapatın
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |