Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2007, 15:00   #114
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ay çöreği

Bir tencerede ceviz, süt, yenibahar, tarçın, ufalanmış bayat ekmek ve toz şekeri karıştırın. Milföy hamurlarını bastırarak biraz inceltin. Hazırladığınız harcı hamurun çapraz iki köşesini birleştirecek şekilde koyun. Harçsız bir köşeden başlayıp, harçsız köşeye doğru kıvırarak katlayın. Uçlardaki iki köşeyi birbirlerine doğru kıvırarak ay şekli verin. Üzerlerine yumurta sürüp, hafif yağlanmış bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

* 10 adet milföy hamuru
* 1 su bardağı ceviz ve fındık içi
* Yarım kahve fincanı süt
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı tarçın
* 3 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek
* Yarım su bardağı tozşeker
* 1 adet yumurta
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla