Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2007, 15:12   #33
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KARIDES SOTE PROVENSAL

MALZEMELER

4 kişi için
24 adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides
az tuz
bir tutam karabiber
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 kahve fincanı rafine yağı
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates
bir avuç dilimlenmiş mantar
1 limonun suyu
1 bağ kıyılmış maydanoz



HAZIRLANIŞI

Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın. Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin. Sonra alt üst hafif una bulayın. Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin. 2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin. Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin. Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün. Limon suyu ve maydanoz serpin.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla