Balıklı omlet
Yumurta, süt ve tuzu birlikte çırpın. Bir tavada tereyağını eritip, yumurtalı karışımı dökün ve arzu ettiğiniz kıvamda bir omlet pişirin. Balığı, turp, marul ve soğanı omletin yarısına yayın, diğer yarısını da malzemelerin üzerine kapatarak servis yapın.
4-6 kişilik
* 6 adet yumurta
* 3 su bardağı süt ya da krema
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/4 su bardağı tereyağı
* 3 adet küçük boy levrek balığı (dilimlenmiş)
* 15-20 adet turp (dilimlenmiş)
* 1 adet top marul (dilimlenmiş)
* 2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |