Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2007, 18:46   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yunanistan F1 pisti için mi hazırlanıyor?

Yunanistan Otomobil Kulübü'nün imzalayarak uygulamaya geçirdiği bazı yenilikler, bu ülkede Formula 1 pisti kurulması için gereken minimum şartların yerine getirilmesi olarak adlandırılıyor. Anlaşmaya imza koyan Yunan Başkan Karolos Papoulias, bu konuda yatırım yapacak şirketlerin Yunan Kalkınma Bakanlığı tarafından destekleneceğini söyledi.
ELPA (Yunanistan Otomobil Kulübü) Başkanı Vassilis Despotopoulos, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bu karar, sadece Formula 1 yarışları maksadıyla değil, konuyla alakalı diğer tüm sporları da kapsayan yatırımlarla ilişkindir. Elbette ki neticede bir Formula 1 pisti inşa edilmesi umudumuzdur" dedi.

Yunan yatırımcılar uzun yıllardır, Yunanistan'ın bir Grand Prix'ye sahip olması gerektiğini, böyle bir durumda ülkenin turizm potansiyelinin de artacağını dile getiriyor. "Böyle bir gelişmeyi 1968'den bu yana heyecanla bekliyordum" diyen Vassilis Despotopoulos, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu başlangıç yatırımı 60-80 milyon Euro'ya mal olacak ve 2 yıllık bir zaman zarfında tamamlanacak."

ELPA, Formula 1 pistini 5,000 nüfuslu ve Atina'nın 120 kilometre kuzeyinde yer alan Orchomenos şehri yakınlarında inşa etmeyi planlıyor. Konuyla ilgili kararnamenin detayları henüz kamuoyuna açıklanmamış olmasına rağmen, Eleftherotypia gazetesinin Cuma günkü sayısında çıkan haberde, muhtemel pist uzunluğunun 3.5 ve 8 km. arasında olacağı, piste maksimum uzaklığı 80 km. olacak otelin de en az 2 bin yataklı olacağı ifade edildi
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla