Mevlana Hakkında: Mevlana büyük adamdı, büyük adamdı! Enver Paşa Hakkında: Enver Paşa herhalde zamanın en kuvvetli adamlarından olması gerekir. Bunun aksini iddia edecek hiçbir vesika elimizde yok. Tersine kuvvetini gösterecek bir vesika vardır ki, o da Enver Paşa’ya mevkide iken kimsenin karşı gelememiş ve ancak o memleketi terk ettikten sonra bir takım insanların ona baş kaldırmış olmasıdır. Böyle bir şahsın kuvvetli olmadığını söylemek lüzumsuz ve mamasız bir iddia sayılmaz mı? Ben ömrümde ve askerlik hayatımda hiçbir zaman Enver Paşa ile yakından bir işbirliği yapmadım ki bundan sonra böyle bir iştirak peşinde koşayım. Alemdar Ve Mustafa Reşit Paşa Hakkında: Alemdar Mustafa Paşa ile Mustafa Reşit Paşa’yı severim, fakat Alemdar’ın biraz kültürü olsa idi Cumhuriyet rejimini getirirdi. Mustafa Reşit Paşa’nın kültürü ile Alemdar’ın kudreti birleştirilse idi ben tarihe başka bir görev ile gelirdim. Cemal Paşa Hakkında: Yazık!Değerli bir adamı kaybettik!Buraya gelebilmiş olsaydı ben onu görevlendirirdim. Anadolu’nun imarında ondan istifade edebilirdik. Fazla gösteriş ve jest o zavallıyı hiçine kurban etti. |