Büyük savaş! 
Yazarımız Tunç Kayacı, ikinci yarı öncesi Süper Lig takımlarının kamp çalışmalarını değerlendirdi.
26.01.2007 Rizespor
Savunma sağlam da...
İkinci yarının ilk lig maçında Altan ve Emrah olmayacak. Savunma ve orta alandaki başarısını gol yollarında gösteremeyen ekiplerden biri Rizespor. Devre arası Rıza Çalımbay ile lige hazırlanan Rizespor’da takviye yine savunmaya yapıldı. Mısırlı stoper Yasin olası transferine önlem olarak yapılmış olabilir. Forvete Zafer Biryol transferi için görüş belirtmek erken. Ancak Altan ve Zafer Biryol ikilisinin bundan önce Konyaspor’da tutturdukları başarılı birliktelik hafızalardan silinmedi. Bir Süper Lig gol krallığı yaratan bu ikili eğer aynı performansı yakalarsa Rizespor ikinci yarıda üst sıralara doğru tırmanır. Ama bu beklentinin riski fazlasıyla var olduğu da bir gerçek. Çünkü çok sakatlanan Altan ve maç eksiği olan Zafer Biryol’un tekrar o günleri yakalaması çok kolay değil. Benim tanıdığım Rıza Çalımbay daha önce 4. sırada bıraktığı Rizespor’u yine o dönemi yaşatmak için sağlama yatacaktır. Ama gol yolları hala halledilmiş gözükmüyor.
Antalyaspor Tek hedefleri var
Puan cetvelindeki yeri itibarıyla ikinci yarıya rahat giremeyen bir Antalyaspor var ortada. Forvetteki sıkıntı tam anlamıyla giderilmiş gözükmüyor. Teknik direktör Yılmaz Vural, Taner’i Kocaelispor’a yolladı. Yerine Ali Zouitin’i aldı. İki yıl öncesine kadar parlak bir dönem yaşayan Tunuslu’nun son iki senedir kayıplarda olması düşündürücü. Süper Lig’in ilk yarısında savunma ve orta alanda daha çok göz dolduran Kırmızı-Beyazlılar, ikinci yarı için de yine gol yollarında aynı dertleri yaşayacak gibi. Tecrübeli hoca Yılmaz Vural, tek hedeflerinin Süper Lig’de kalmak olduğununun altını çizerken, sezon başına göre daha gerçekçi bir tespit yaptı. Bence de ikinci yarıda Akdeniz temsilcisi, puan cetvelinde bulunduğu durum sebebiyle oldukça stresli maçlar oynayacak. Özetle Antalyaspor’u zor bir ikinci yarı bekliyor.
Sakaryaspor Yönetim farkı!
Tatangalar’ın durumu hiç de parlak değil. Hatta Erciyes’ten bile kötü bir devre arası yaşadılar. Teknik direktörlüğe getirdikleri Giray Bulak’ı görevden alan yönetim, tam bir şaşkınlık içinde. Kentten destek bulamayan Sakaryaspor yönetimi istediği sinerjiyi alabilmiş değil. Göreve tekrar bu takımla Süper Lig’e çıkma ve düşme duygusunu yaşamış, bildikleri bir isim olan Şaban Yıldırım getirildi. Belki de şu şartlarda yapılacak en doğru seçimdi Yıldırım. Ama takımdaki Arjantinli devre arası kampta çeşitli bahanelerle çalışmadı. Sadece kaleci Martinez her zamanki gibi canla başla çalıştı. Şenol, Evren ve Cem Yanık yeni transferler. Erdinç ayrıldı, M’Bayo’nun sözleşmesi feshedildi. Taraftarın dahi inanmadığı bir yönetimle ve takımla nereye kadar gidilir. Bence Sakaryaspor eğer ayağa kalkıp, ligde kalırsa şampiyonluk kadar değerli bir başarı elde etmiş olur.
K.Erciyesspor İşleri çok zor
Son iki maçını 4 golle kapattı. İkisi de kupa maçıydı ve önce Galatasaray, sonra da deplasmanda Bursaspor’u yenip, kupada çeyrek finalist oldular. Lig sonuncusu yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz ile ikinci yarıya girecek. Devre arasını en kötü geçiren bir ekipti Erciyesspor. Lig sonuncusu bir takımın tam tersi kusursuz bir devre arası kamp geçirmesi lazımdı. Kayseri ekibi; hem yönetimi değiştirdi hem de teknik kadroyu... Kemer’de hazırlık maçı bile yapmadan kampı tamamlayan Erciyesspor’un tek tesellisi kupadaki başarısı. Ancak bu performansın geçici olduğunu ve ligde kalmak için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Belki kadro olarak çok da kötü değilller ama 3 takımın düşeceği bir Süper Lig’de tecrübe açısından yetersiz, şöhretli bir teknik adamla nereye kadar gideceğini herkes gibi ben de merak ediyorum.
Tunç KAYACI